XNA Game Studio fortsätter att skina i Sverige


I lördags avgjordes så till slut finalen i Swedish Game Awards 2009 där 60 inlämnade bidrag tävlade om både prispengar och naturligtvis äran i de aktuella kategorierna. Resultatet blev ett lysande bevis på att XNA clip_image001Game Studio kan bidra med en stor produktivitet utan att behöva minska på kvaliteten i den slutliga produkten.

Vinnare av hela schabraket (“Game Of The Year 2009”) blev “Bloodline Champions” från laget Frostfire. Vinnarna pluggar vid högskolan i Skövde och bestod av ett av de största lagen i tävlingen, de tog också hem priset för bästa “XNA Game Studio”-spel. “Bloodline Champions” kan du lära dig mer om här!

I kategorin “Best Innovation” vann “Carpet Wrestling” för sin engagerande skapelse av ett brottningsspel på en dansmatta, även detta byggt med XNA Game Studio. Urkul och enkelt koncept som föll flera deltagare i smaken! Mer om “Carpet Wrestling” hittar du här!

I de andra kategorierna “Best Execution” och “JavaFX” vann spelet Imperii och kategorin “Gamers Choice” vanns av “Conquer the Hood”. I den sistnämnda kategorin var dock inte alla 60 spel med och tävlade utan enbart de som valt att skicka ut en publik beta av sitt spel.

Grattis till alla vinnarna och lycka till i framtiden!

Comments (0)

Skip to main content