Prestandan hos WISC fortsätter att imponera


Den 24:e april presenterade Joel Spolsky för Google historien och bakgrunden för StackOverflow. StackOverflow är byggt med WISC-stacken( Windows, IIS, SQL Server och C#) och  har också startats upp som en BizSpark startup. Joel berättar med glädje om hur presetandan med plattformen som användes har gett StackOverflow en ypperlig framgång. Hela miljön körs på två stycken 8-kärnors Xeon-servrar, varav en agerar webbserver och den andra databas-server. Den miljön levererar 16 miljoner sidor i månaden och enligt Joel så har han uppskattat deras miljö till att leverera den prestandan med en tiondel av hårdvaran som används på liknande sajter som använder OpenSource-stacken.
Ungefär 24:56 in i videon går Joel in på detaljer, och jag bara ler…


Sammanfattningen: “…the Microsoft stack is actually, appears to be paying for itself – in terms of reduced hardware.”

Comments (6)

 1. Smetad Anarkist says:

  Den virituella server jag kör som labb/lekstuga snurrar på en 8-kärning cpu. Visserligen bara 512 med ram. Men det går ohyggligt snabbt i vissa lägen. Och då delar jag ju dessutom resurser med andra.

 2. Matematikum says:

  Lite matematik: 16000000/(28*24*60*60) = 6.6 sidor/s

 3. Vill bara tipsa om .NET Rocks! avsnitt 440 där Joels StackOverflow-kollega Jeff Atwood intervjuas om just StackOverflow. Bland annat diskuteras deras tidiga "bet" på ASP.NET MVC.

  http://www.dotnetrocks.com/default.aspx?showNum=440

 4. Jonas says:

  Och "OpenSource-stacken" är vad? Att jämföra LAMP och det du kallar "WISC" är som att jämföra äpplen och päron (vilket man såklart kan göra om man vill, men det är inte meningsfullt). PHP har mer gemensamt med ASP (alltså gamla ASP, inte ASP.NET). C# och CLR är mer jämförbart med Java och JVM som runtime-miljöer men jag gissar att det inte var den "OpenSource-stacken" du syftade på.

 5. JohanLindfors says:

  Jonas: Intressant kommentar, i och med att vi ofta får frågan om just hur WISC förhåller sig till LAMP.

Skip to main content