STORT grattis till Erik Svedäng!


Jag har flera gånger skrivit om Erik Svedäng från Skövde och hans ypperliga spel Blueberry Garden som fortsätter att röna framgångar. Den här gången har han kammat hem priset “Seumas McNally Grand Prize” på Independet Game Festival vilket också tydligen ger 30.000 USD i prispengar. Hysteriskt roligt och jag kan inte nog gratulera Erik till hans fortsatta framgångar.

Som du säkert förstår så har Erik använt XNA Game Studio och utvecklat sitt spel i stort sett ensam (har för mig att fysikmotorn är extern och att musiken också skrivits av en annan person) på ungefär fyra månaders tid om jag kom ihåg rätt.

Hjälp mig nu att övertyga Erik om att han måste lägga lite tid på att översätta spelet till Xbox 360, och glöm inte att gratulera honom på hans blogg!

Läs gärna mer om vinnarna och de olika bidragen på Gamasutra!

Comments (3)
  1. David says:

    Hej Johan, tycker också det skulle vara otroligt grymt att ha spelet på 360!

    Tyvärr har Erik sagt att hans simulerade eko-system drar så mycket av hårdvaran att 360 aldrig skulle klara av det i nuvarande skick!

  2. JohanLindfors says:

    David: Jag har också pratat med Erik och som jag har förstått det så simuleringen och spelarkitekturen idag enkel-trådad vilket alltså innebär att hårdvaran i Xbox 360 antagligen är tillräcklig (eftersom det finns två kärnor kvar att nyttja) om arkitekturen skulle kunna förändras, vilket naturligtvis kräver tid och vidareutveckling. Min förhoppning är fortfarande att den senaste vinstpotten kanske kan finansiera en del utveckling 🙂

Comments are closed.

Skip to main content