SQL Data Services, en relationsdatabas i molnet!


Äntligen är informationen publik, det som så många har efterfrågat och som nu också annonserats:

SQL Data Services kommer att exponera en relations-struktur via TDS (Tabular Data Stream) istället för den tidigare annonserade ACE-strukturen. Det innebär att vi har stöd för tabeller, lagrade procedurer, triggers, vyer, index, ADO.NET, ODBC och en del annat som inte riktigt har publicerats publikt ännu. Naturligtvis med trevliga kopplingar till Visual Studio, inte hade du väl förväntat dig något annat? 🙂

Fortfarande kan du använda dig av REST med hjälp av ramverket ADO.NET Data Services men den ACE-baserade strukturen kommer att primärt behållas på Windows Azure Storage.

Läs mer här!

Comments (4)

 1. OK, jag var en av de som fattade nada när det första budskapet om "SQL i molnet" kom, och snabbt drog slutsatsen inget för mig. Ännu en gång ignorerar killarna i Redmond värdet i de investreingar som är gjorda i SW fram till idag…. Idag är dag 0, typ.

  Därför är jag desto gladare när jag läser detta, det händer att man lyssnar på "folket", glädjande mycket glädjande…

  Det är bara att hoppas att man på allvar har förstått i Redmond att man når ingen framgång i business genom att slå på sina vänner..

  Så nu sätter jag mig bara och väntar på annonseringen av nästa version av VBA (Visaul Basic for Applications, för er som är för unga för att veta…) äntligen ska dyka upp, säkert inte långt borta det heller..

  Hälsar Old Daddy

 2. Tony K says:

  Jag har alltid förespråkat TDS 😉

 3. För att lära mig mer om både ASP.NET MVC och Windows Azure har jag startat ett litet hobbyprojekt som

Skip to main content