Kom igång med F#


I Visual Studio 2010 kommer även F# att bli ett “riktigt” Visual Studio-språk och följa med utvecklingsmiljön precis som C#, Visual Basic och C++. Men redan idag kan du börja använda detta funktionella språk i Visual Studio 2008 med väl integrerade projektmallar och debuggningsstöd.

F# är ett funktionellt språk som du snabbt kommer att märka skiljer sig en hel del från vårt vanliga objektorienterade sätt att tänka, men som också mycket tydligt erbjuder en massa granna funktioner som har stor nytta vid flera olika projekt och lösningar.

Börja på F# developer center

Mer information finns också på Microsoft Research som ligger bakom språket

HubFS är en community helt fokuserad på F#

Comments (1)
  1. Vimpyboy says:

    Jag har fortfarande inte sett någon anledning till varför F# skulle vara riktigt intressant. Just nu känns det för mig bara som en kul grej, men vad är det _riktigt_ häftiga med det? Vad ska ge mig den där WOW-känslan jag är ute efter?

Comments are closed.

Skip to main content