Anpassning av SharePoint med CSS


Jag får en del frågor om hur SharePoint enklast kan anpassas till ett utseende som passar ett företags grafiska profil med hjälp av exempelvis CSS. Låt mig börja med att belysa att det är absolut inte en av mina starkaste sidor, vare sig SharePoint eller CSS, men efter att ha sökt en del och även fått en del interna tips så verkar följande sidor vara bra ställen att titta på.

SharePoint Designer är verktyget som rekommenderas

Referenslista över CSS-taggar

CSS och MasterPages

Båda ovanstående sidorna är från Heather Solomon, hon verkar veta vad hon håller på med, men så är hon MVP också!

Ett “branding tool” på CodePlex har en del intressanta funktioner

Har du fler tips, posta de gärna som kommentarer till det här inlägget!

Comments (2)
  1. Heather Solomon har många intressanta bitar på sin sida som man skall ta till sig. Men Sharepoint Designer skall man nog helst inte använda om man vill ha en site som man har full kontroll över. Den lägger in saker i databasen som man kanske helst vill ha i filsystemet, det gör att det blir mycket svårt att flytta installationer. Faktum är att jag avråder att använda den. Bäst är att skapa masterpage + css filer och aktivera dem med features och site definitioner. //Magnus

Comments are closed.

Skip to main content