Nya fräscha MSDN Flash


Jag hoppas att du som läser mina inlägg också prenumererar på vår svenska MSDN Flash, ett nyhetsbrev som vänder sig till dig som är utvecklare i Sverige. Det som jag är mycket glad över är hur vi de senaste veckorna har förändrat upplägget i nyhetsbrevet till att vara centrerat runt en teknik istället för att vara lite mer generell. Det här är naturligtvis inte något som vi gjort bara för sakens skull utan helt och hållet baserat på åsikter som redan befintliga prenumeranter har gett oss i en undersökning som nu finns publicerad på svenska msdn-webben.

Jag tycker att det känns riktigt bra att vi nu kan ge dig en dos av teknik varannan vecka och direkt erbjuda en överblick och kanske en motivationskick att prova tekniken eller helt enkelt utvärdera om det är något som passar i dina befintliga projekt. Det senaste handlar om WPF och det finns massvis med bra resurser, något för alla hoppas jag.

Vad tycker du? Bättre, sämre eller lika som innan?

Hantera dina prenumerationer här!

Comments (3)
 1. Jag gillar skarpt att ni fokuserar på vissa delar i nyhetsbreven. Det gör att man kan få djupare information om det aktuella ämnet. Påminner lite om MSDN Developer Centers, men i nyhetsbrevsformat. 🙂

  För tillfället har ni listat upp gammla nyhetsbrev i en enkel lista, varför inte försöka få ut allt tydligare på MSDN? Det skulle se kanon ut om ni istället för att gömma undan allt under listan med tidigare nyhetsbrev istället försökte få det att likna de Developer Centers som finns på MSDN.com. Informationen ni lyckas få med i ett nyhetsbrev är alldeles perfekt att använda som startsida för just ett developer center. Dessa kan då sedan byggas ut allt eftersom.

  Det känns som att ni kastar bort mycket av den intressanta informationen. Skulle jag om ett halvår vilja läsa din artikel som du har med i senaste nyhetsbrevet så skulle jag först behöva leta reda på rätt nyhetsbrev i den långa listan, och sedan klicka mig vidare därifrån. Varför då inte ha en sida tillägnad WPF och som då har länken där tillsammans med andra bra resurser (gärna svenska artiklar om ämnet då det är svenska MSDN)?

  Just my 2 cents,

  Mikael Söderström

 2. JohanLindfors says:

  Mikael: Tack för dina kommentarer.

  Vi står ständigt inför utmaningen med "hur mycket teknik ska egentligen finnas på den svenska webben" eftersom vi är lite för få för att kunna underhålla den med den kvalitet som vi önskar att den ska ha, i förhållande till det som kan erbjudas i USA.

  Vi har provat en del olika koncept, "MSDN Guide", exempelvis, där vi samlade just en del länkar om teknikområden, men det var ändå för svårt att underhålla.

  Men om du har förslag så vet du att vi lyssnar!

 3. Vimpyboy says:

  Hmm.. Tyckte att jag svarade tidigare, men det verkar inte som att det postades.

  Hursomhelst så behöver inte all information vara just sådan som ni aktivt postar på MSDN, utan ni skulle lika gärna kunna använda dels sådant, men även olika feeds från diverse svenska bloggar och communities som tar upp .NET. På så sätt kan ni få relevant och aktuell information från inte bara er själva, utan även personer som arbetar med .NET.

  Något annat jag saknar är exempel på skarpa miljöer där olika tekniker används. Det är inte särskilt många (vad jag har sett) som använder Windows CardSpace till exempel, men skulle ni kunna lyfta fram exempel där de gör det så skulle det underlätta när man försöker få in det till kunder.

  Varför inte försöka få svenska MSDN att bli mer öppen? Visst, ni finns på Facebook och det är en bra början, men varför inte försöka jobba vidare på det?

Comments are closed.

Skip to main content