Snart kan DU tjäna pengar med XNA Game Studio


Nyligen annonserade på creators.xna.com att vi i höst kommer att göra det möjligt för vem som helst som vill bygga spel med XNA Game Studio att också kunna tjäna pengar på sin utveckling.

Eftersom det är semestertider och jag försöker in i det längsta att inte spendera tid framför datorn (därför också att jag inte svarar direkt på epost som jag får) så är det här min korta sammanfattning:

Precis som tidigare så kan vem som helst välja att bygga ett spel med XNA Game Studio (gratis) men om du vill bygga ett spel för Xbox 360 så behöver du ett Creators Club konto (som kostar 99 USD för tolv månader eller 49 USD för fyra månader).

Nyheten är att du i och med den process som finns på creators.xna.com också i höst/vinter kommer att i och med din publicering välja att spelet ska kosta mellan 200 och 800 poäng (inte gratis alltså, men däremot med stöd för test-versioner och trailers). Sedan kommer du att få en utbetalning i lokal valuta en gång i kvarttalet. Om jag förstår "kontaktet" rätt så kommer utvecklaren att få 70% av intäkterna, vilket för mig låter som en mycket bra modell, tydligen en av de bästa på marknaden!

Det kommer alltså att skapas en ny kategori av spel på Xbox vid sidan av de kommersiella DVD-lanserade spelen och Xbox LIVE Arcade och det är Xbox LIVE Community Games som alltså mer än 12 miljoner Xbox LIVE medlemmar kommer att kunna handla från via den här nya kanalen.

Men vänta nu Johan, tänker du kanske, det här låter lite för bra för att vara sant, vad är hållhaken?

Faktum är att det är inte helt klart ännu, alla detaljer alltså, bland annat så är inte Sverige med bland de länder som initiellt kommer att kunna ta del av alla dessa möjligheter, men jag slåss för fullt och höjer rösten internt för att vi snabbt ska komma upp på banan. Det kommer heller inte att erbjudas "achievements" till dessa spel.

Läs mer på http://creators.xna.com!

Och du, ha en fortsatt trevlig sommar, själv är jag inte tillbaka på kontoret förräns den 18:e augusti!

Comments (3)

  1. Ja, slåss du på! Det här är ju alldeles för fett för att det inte ska komma till Sverige. 🙂

  2. Tommy Liikamaa says:

    Kämpa på! Teoretiskt borde man inte behöva stänga ute något land (hur svårt kan det vara?) men slåss för oss!

Skip to main content