Den Nakne kodaren presenterar: Guitaroids


Det vart en del kodande de senaste 24 timmarna, inte riktigt 24 timmar men tillräckligt för att jag ska känna mig nöjd med det som jag presterade. Förslaget som vann var en kombination av Guitar Hero och Asteroids. Flyg runt i ditt rymdskepp och när du närmar dig asteroider som har olika färger kopplade till sig så gäller det att trycka på rätta tangenter på gitarr-halsen. En skymt av resultatet kan du se i nedanstående silverlight-spelare. Observera att spelet är skrivet för Xbox360 och jag har inte tagit hänsyn till "safe-zone" på Xboxen, eller egentligen kompenserat för den på PC'n, därför dyker asteroiderna upp lite så där häpp bara...

Vad hann jag då få med i spelet?

 • 3D-grafik och modeller som jag lyfte bland annat från SpaceWars StarterKit.
 • Musik och ljud
 • Tillståndshantering för menyer och olika delar av applikatoiner
 • Skräddarsydda shaders (inte BasicEffect)
 • Partikelsystem för explosioner
 • Kollisionshantering
 • DrawableGameComponents-integration
 • Interaktion med gitarrkontrollen
 • Rookie, Veteran och Insane-spellägen 🙂
 • Parallax-scrollande bakgrund

Vad hade jag då velat hinna med:

 • Nätverk eller åtminstone split-screen
 • Flera spellägen som hittades på under tiden
 • AI och "smarta" fiender
 • Massor av annat...

Men nu är jag lite trött i huvudet... 🙂

Comments (12)
 1. Imponerande resultat med tanke på tidspressen, bra jobbat!

  Lansering på Steam inom kort då antar jag? 🙂

 2. My colleague and friend Johan Lindfors took on a challenge this week at the Developer Summit Conference.

 3.   It came as a surprise to me this year that the starting day of the conference had arrived and

 4. Torkel says:

  bra jobbat, vilket starter kit använde du dig av?

 5.   It came as a surprise to me this year that the starting day of the conference had arrived and

 6. JohanLindfors says:

  Torkel: Jag utgick från ett tomt projekt, men lyfte artifakterna från SpaceWars starterkitet. Hittade delar av den skrollande bakgrunden i NetRumble starterkitet och partikelsystemet  för explosionerna samt tillståndshanteringen fanns i exempelkod på creators-club på http://creators.xna.com. Sedan pysslades det ihop och så kodades det inmatning från gitarren, shaders, logik och kollisionshantering.

 7. Jonas Lewin says:

  Grattis Johan. Du har fått mig att installera Sliverlight. Jag har t.ex. inte flash på min dator, för det är bara reklam som jag får se i den.

  En lite konstig fråga: Nu när jag installerat Silverlight, hur får jag det att funka i IE? Jag får bara upp knappen "Install Silverlight". Jag vill verkligen se ditt lilla spel.

  <Edit>. Jag hittade felet. När får jag Silverlight för 64 bitars IE?</Edit>

  Rätt kul vad du hann med på 24 timmar, får jag säga.

  /Jonas

 8. Grattis (eller vad man nu säger) 🙂

  Gissar att det var riktigt roligt. Hade gärna varit med, kanske nästa gång… 🙂

 9. Riktigt imponerande. På den lilla tiden `=)

 10. JohanLindfors says:

  Tack till alla som gratulerat!

  Det var inte sista gången vi gjorde detta 🙂

 11. mikaeld says:

  You rock my fellow work-Vallentunabo demo dude! 🙂

 12. Det verkar ligga i tiden att så här inför nyårsfirandet reflektera över året och vad som har gått bra

Comments are closed.

Skip to main content