Den nakne kodaren


Under DeveloperSummit-konferensen som anordnas av Cornerstone ska vi på Microsoft prova på ett koncept som vi kallar för: "Den nakne kodaren"

I kort går det ut på att under förmiddagen den första konferensdagen be deltagare att lämna in förslag på ett spel som jag sedan ensam, solo, allena från 12.00 har 24 timmar på mig att utveckla (en del av tiden kommer jag att sitta i montern).

Naturligtvis kommer jag att använda XNA och de verktyg som passar bra med den tekniken, men allt ska skrivas från början till slut och baseras på det bästa förslaget. För att det inte ska vara så enkelt har jag också valt att utveckla mot Xbox 360 och det är tänkt att vinnaren får sitt spel med sig hem på en Xbox 360 konsol som pris.

Låter det coolt? Själv kan jag knappt vänta!

Jag hoppas att vi ses där.

Comments (4)
 1. Den 9-11 april lockar Developer Summit med stjärnor som David Chappell (nej, inte stå-upp komikern )

 2. Grymt koncept,

  Hoppas det blir en riktig slam-dunk!

 3. Låter spännande, som småbarnsförälder är jag förvånad över att det finns så lite pedagogiska barnspel på svenska till de olika plattformarna, man kanske skulle ta å kolla på det där med XNA iaf. Känns ju som att plattformat som vSmile finns enbart för att de stora drakarna missat den sektorn.

  Sen är det rörigt som fotograf & utvecklare med David Chappell och David LaChapelle i stan samma helg (http://www.creativzoo.se/).

 4. Låter lite som de 24h programmeringstävlingar jag deltog i som ung haxx0r.

  Amigan + devpack -> magic

  Nu vill jag bara få XNA till VS2008 också 😉

Comments are closed.

Skip to main content