LINQ to SQL – Video 4 (av 3)


Ok, det blev en till, jag kunde inte sluta när jag hade fått inspelningstekniken att fungera så pass bra som den nu gjort, så jag fortsatte där jag slutade i video 3, och nu så går jag igenom det som genereras när vi använder de inbyggda verktygen för LINQ to SQL som finns i Visual Studio 2008. Jag tittar också lite på hur partiella metoder kan användas för att bygga ut det som genererats med exempelvis validering av egenskaper.

Och du vet väl om att du kan dubbelklicka på filmerna så spelar dem i fullskärm, mycket trevligt, tack för det Silverlight!

Comments (5)

 1. Olle says:

  Tycker det är bra att du visar båda sätten man kan använda LINQ to SQL. Dels när man kodar manuellt och dels genereringen av koden (så får man förståelsen vad som egenligen händer i bakgrunden).

 2. Dempa says:

  Good stuff, Johan! Kändes som lagom stora mumsbitar. Dock undrar jag om bildkvaliteten var lite, lite sämre (högre komprimering?) på video nr 4? Märktes särskilt i fullskärm. Viss komprimeringseffekt märktes även i nr 1-3 men det kändes som att det var mer i 4:an?

  På det hela taget var det ett mycket lyckat experiment tycker jag. Mer sånt!

 3. Andreas says:

  Grymt bra! Jag vill bara ha mer.

  Nu vill jag ha en skarp VS 2008!!

 4. Johan says:

  Väldigt bra med små filmer, perfekt längd. En till som väntar på vs2008!

 5. Jag har fått en del frågor om hur jag gör för att spela in de filmer som jag sedan publicerar på MSDN

Skip to main content