LINQ to SQL – Video 3 av 3


Här är den avslutande filmen i denna korta introduktion till LINQ och då speciellt LINQ to SQL. I den här demonstrationen visar jag hur du istället för attribut kan använda en XML-fil för att mappa dina entites-objekt till databasen.

Glöm nu inte att ge mig återkoppling och berätta om det här är en bra resurs.

Comments (6)
 1. Mycket trevligt!

  Skulle gärna se en fortsättning på detta med lite mer avancerade exempel också, t ex hur man skapar relationer mellan objekt, ser till att relaterade objekt tas bort när ett huvudobjekt tas bort och allt annat som man alltid gör i alla projekt.

  Jag har själv jobbat en hel del med NHibernate, men spontant så känns Linq for Sql mycket enklare. Inte minst för att komma igång.

  Längden på filmerna är bra! Gillar att man kan ta sig tid och titta på den under tiden man går igenom sina feeds.

  Mvh // Johan

 2. Staffan says:

  Kanonbra format!

  Sen känns LINQ väldigt spännande och är något jag redan letat runt på nätet för att få info om – trevligt att även få det kondenserat i den här kanalen.

 3. Lasse says:

  Tack,

  detta var precis lagom, rakt till kärnan utan massa lulllull.

  Kort och koncist, fortsätt så!

 4. Erik says:

  Mycket tydligt vad man kan göra med Linq.

  Tackar!

 5. Jag har fått en del frågor om hur jag gör för att spela in de filmer som jag sedan publicerar på MSDN

 6. Jag har fått en del frågor om hur jag gör för att spela in de filmer som jag sedan publicerar på MSDN

Comments are closed.

Skip to main content