Nytt gränssnitt i Visual Studio 2008?


Under MSDN Live roadshowen så har jag fått några frågor på min konfiguration av Visual Studio 2008, det verkar som om alla verktyg och knappar har försvunnit, är det något typiskt demo-läge som finns implementerat i den nya versionen?VisualStudio2008

Det är helt enkelt så att jag var på en presentation av Luca Bolognese där han demonstrerade LINQ på ett så oerhört effektivt sätt, med inga speciella fönster i vägen utan helt fokuserad på den kod som han skrev, jag tyckte att det var ett oerhört effektivt sätt att fokusera på så jag beslöt mig för att prova på att göra det som Luca hade gjort, alltså gå in i Tools | Options och stänga ned alla onödiga toolbars och fönster så att det i slutändan såg ut så som följande konfiguration.RenVisualStudio

Det är ännu snyggare i fullskärmslägem vill jag påstå. Vad jag också gjorde när jag var nöjd med min konfiguration var att använda Tools | Import and Export Settings för att exportera mina inställningar till en fil som jag nu kan ladda när jag ska demonstrera och verkligen fokusera på koden, jag ska vara helt ärlig, jag exporterade faktiskt mina originalinställningar innan jag började experimentera med fönster så nu har jag två profiler av inställningar som jag lätt kan hoppa mellan inför olika situationer, däremot så har jag blivit löjligt förtjust i det rena utseendet och börjar bli ganska skarp på tangentkombinationer i Visual Studio, och det finns massvis av dem. Mina favoriter:

Ctrl + Tab = Skifta mellan öppna fönster inom applikationen (se den översta bilden)
Ctrl + Shift, A = Lägg till nytt objekt till projektet med alla objekt-mallar, skiljer sig från Ctrl + N som bara lägger till några utvalda filformat.
F6 = Bygg hela lösningen
F9 = Lägg till/ta bort brytpunkt vid aktuell rad
Ctrl + M, M = Fäll ihop/ut stycke av kod eller region
Alt + Shift, Enter = Slå på/stäng av fullskärmsläge
Ctrl + W, S = Solution Explorer


Comments (4)
 1. Niklas says:

  Hej,

  Jag antar att det är screenshots från er demoapplikation?

  Skulle vara intressant att höra hur det går med det projektet.

  MVH

  Niklas

 2. JohanLindfors says:

  Skärmdumparna är från min Visual Studio 2008 konfiguration, alltså utvecklingsmijön utan krims krams 🙂

 3. Niklas says:

  Jo, det är jag med på.

  Men jag tänkte om koden som visas är från eran demoapplikation då det skulle vara en Xbox-shop.

 4. JohanLindfors says:

  Både ja och nej, vi håller för närvarande på och utvärderar den koden för att se om vi kan anpassa den till att vara mer TDD-benägen och Domän-driven.

Comments are closed.

Skip to main content