Hämta hem källkoden till .NET Framework.


Ja du läste rätt. I och med lanseringen av Visual Studio 2008 och .NET Framework 3.5 så kommer vi också ge utvecklare möjligheten att ladda hem källkoden till delar (och mer och mer framöver) av .NET Framework såsom ASP.NET, Windows Forms, ADO.NET och massvis med fler namnrymder och komponenter under en licens som heter Microsoft Reference License (MS-RL).


Du kan läsa mer om detta på Scott Guthries blogg där han också visar hur du som har Visual Studio 2008 kommer att få en integrerad debuggnings-erfarenhet genom att peka ut källkoden (som laddas hem separat och alltså kan användas utan Visual Studio om så önskas).


COOOLT, eller hur!


Comments (2)
 1. Andreas Håkansson says:

  Tjena Johan!

  Min spontana reaktion på detta var, precis som för de första, ett stort hurra! Men, vid lite närmare eftertanke, kanske det inte är guld och gröna skogar med MS-Reference License och tänkte höra vad du tror / tycker om saken.

  Frans Bouma sammanfattar det väldigt bra i sina två senare bloginlägg

  http://weblogs.asp.net/fbouma/archive/2007/10/04/don-t-look-at-the-sourcecode-of-net-licensed-under-the-reference-license.aspx

  http://weblogs.asp.net/fbouma/archive/2007/10/05/more-on-the-net-sourcecode-and-its-reference-license.aspx

  Missförstå mig inte, jag tycker initsiativet är bra men det finns trots detta en väldigt stor öppning för att vara tveksam utifrån de argument som bla Frans lyfter till ytan.

  För om vi skall vara ärliga så kommer det kopierad både en och två kodsnuttar från ramverkskoden.

  Vad är dina tankar kring detta?

Comments are closed.

Skip to main content