Tillbaka från en liten semester.


Har precis kommit tillbaka till Sverige från det soliga Mallorca där jag och familjen har spenderat en vecka utan telefon och dator, en konstig men uppskattad erfarenhet för mig som nästan alltid har "internet" med mig i fickan.


En sak som jag bara tyckte var så oerhört kul var den här skylten som satt utanför hissen på hotellet.Nu tror jag att jag lyckats klura ut vad den egentligen betyder men mina första reflektioner var följande:


1. Om det brinner så använd inte hissen.
2. Ta istället trappan och gå uppåt så att du inte hamnar under elden!
3. Rök inte.
4. Rädda ditt favoritbarn.


Just det sista tyckte jag var hysteriskt kul men min fru anser att min humor är lite för svart...


Comments (13)

 1. Roger says:

  Nä, nä nä…

  Om det brinner OVANFÖR hissen så spring uppför trappan och rädda EN dvärg, inte två

 2. Henrik says:

  Haha – rädda ditt favoritbarn..

 3. Danne says:

  Det måste vara "rökning sker i målsmans sällskap och endast för den förstfödde…"

 4. andreas says:

  Din fru verkar vara en torr en.

 5. stormen_per says:

  Självklart betyder den sista figuren att man skall hålla ihop. Tror jag.

 6. accel says:

  vi har snackat lite här på jobbet och har kommit fram till att du måste skilja dej. tyvär men, ja du hajar själv.

  beklagar

 7. Jobo says:

  Nix pix, vad skylten betyder är att var tredje person måste ha röda hängslen på sig.

 8. Bajs says:

  Kanske innebär det att man inte ska försöka rädda mer än en person, för då kanske ingen klarar sig…?

 9. sax says:

  Jag tror att det är tänkt att man ska anlägga en fin liten eld lång ner i byggnaden, springa upp för trappan och skyndsamt hitta ett par tvillingar som man antastar och har ihjäl. Men bara en åt gången

 10. Stubbe says:

  Det är väluppenbart att det överkryssade barnet har hamnat på efterkälken. Skylten betyder alltså: ha koll på ungarna i händelse av brand, annars blir hela familjen gul och det borttappade barnet kommer att få ett rött kryss på magen som straff.

 11. Besserwissern says:

  Använd inte hissen om det brinner.

  Rökning är ej tillåten i hissen

  Barn får inte åka utan vuxet sällskap

 12. Isa says:

  Hahahahah! Precis så skulle jag också tolka den där skylten.

Skip to main content