XNA Game Studio 2.0


Under hösten/vintern är det alltså tänkt att version 2.0 av XNA Game Studio kommer att släppas, observera att Express är borttaget från namnet eftersom den nya versionen kommer att fungera med den version av Visual Studio 2005 som du har installerad.

Det finns massor med saker som kommer att glädja utvecklar och några kan jag nämna här:

 • Stöd för Visual Studio 2005 och inte bara Express versionen av Visual C#.
 • Nätverksstöd både på PC och Xbox.
 • Stöd för Xbox Live på Xbox.
 • Fokus på komprimering av resurser och mediafiler.
 • Möjlighet att publicera spel på Xbox Live Arcade (ett speciellt avtal verkar krävas dock)
 • Möjligheten att "hosta" XNA spel i ett Windows-formulär.

En hel del andra saker kommer att annonseras framöver, men de ovanstående är helt klart det som har efterfrågats mest och som jag är jätteglad att vi nu får stöd för.

Läs mer här...

Comments (7)
 1. jox says:

  Hoppas för guds skull att det funkar med VS2008 också! Annars är det ju rätt surt att det äntligen funkar i VS2005 lagom till när det är dags att uppgradera till VS2008…

 2. JohanLindfors says:

  I och med att XNA Game Studio med största sannolikhet släpps innan Visual Studio 2008 så bör vi inte räkna med "support" för Visual Studio 2008 men jag kommer nog kunna våga hoppas på en uppdatering när VS2008 är lanserat och tillgängligt.

 3. Morgan says:

  Kommer det att funka med vb.net för vs2005 i 2.0 ?

 4. JohanLindfors says:

  Inte helt och hållet som vi hade önskat…

  Men i och med att det kommer att fungera med flera versioner av Visual Studio så kan du dela upp ditt projekt i flera delar och på så sätt lösa "Content Pipeline" delen.

  Alltså:

  1 VB projekt med logiken för spelet

  1 C# projekt med alla artifakter och "Content Pipeline" importeringen av dessa

  Detta går att göra idag också men då får du använda flera utvecklingsmiljöer öppna samtidigt och det är inte helt snyggt.

  Jag har inte testat detta ännu dock eftersom ingen beta på 2.0 har släppts ännu, och jag vet inte riktigt när det kan bli aktuellt.

 5. Har du någon koll på om man kommer kunna köra samma projekt för både windows och xbox 360 i version 2. Det är ganska störigt att man behöver ett projekt för varje plattform där man referensar in alla filer i det andra varje gång man lägger till en ny fil.

 6. JohanLindfors says:

  David: Det är också en mycket efterfrågad funktionalitet, jag vet dock inte om det är så enkelt för dem att lösa det. Jag återkommer om jag får besked.

Comments are closed.

Skip to main content