Visual Studio 2008 Beta 2 klar att ladda hem


Så här i semestertider så har jag försökt (med viss framgång det här året) att hålla mig ifrån epost, internet och bloggning, men det här kunde inte ens jag missa.

Nu finns äntligen den nya betan av Visual Studio 2008 (beta 2) klar att ladda hem härifrån!

Vill du inte prova på hela sviten av Visual Studio 2008 så kan du istället hämta hem Express-versionerna här. Det som är lite extra coolt med Express-versionerna är att det också följer med några nya coola komponenter som är utvecklade med hjälp av CodePlex och alltså haft stöd av Communityn.

Och som om det inte skulle räcka för att få tiden att gå så passade vi också på att släppa nya testversioner av följande:

• Microsoft .NET Framework 3.5 Beta 2 (innehåller vissa uppdateringar till WPF och ASP.NET AJAX)

• Silverlight 1.0 Release Candidate 1 (naturligtvis med en uppdatering av Silverlight 1.1 Refresh).

• "Silverlight Add-In" för Visual Studio 2008 CTP

• "Go-Live License" för VS 2008 Beta 2, .NET Framework 3.5 Beta 2, och Silverlight 1.0 RC (Viktigt: Go-Live gäller inte Silverlight 1.1)

• Expression Blend V2 augusti "Preview" som fungerar tillsammans med Silverlight 1.0 RC

• Expression Media Encoder mallar/"skins" som fungerar tillsammans med Silverlight 1.0 RC

Och de flesta av dessa nyheter kan du hitta antingen på www.silverlight.net eller på www.microsoft.com/expression! (När jag skrev detta så hade dessa webbplatser dock inte hunnit blivit uppdaterade riktigt ännu)


Comments (6)

 1. Bjørn says:

  Hei,

  Hvordan fungerer VS.NET 2008 Beta 2 side-by-side med VS.NET 2005?

  mvh

  Bjørn Aune

  System Developer

  Captura as

  http://www.captura.no

 2. aljapaco says:

  Hejsan Björn

  Johan svarar säkert gärna, men annars kan du läsa lite om just det på http://codeodyssey.se/blog.aspx?id=343 (där han precis testat att köra VS2005/2008 sida vid sida)

  mvh /Tobias Strandh

 3. Jesper Lind says:

  Hej,

  Det är jag som har testat att köra VS2005 och VS2008 sida vid sida, och som skrivit blogg-posningen i kommentaren ovan.

  Som vi kan läsa där så misslyckades min installation av VS 2008 när jag redan hade VS 2005 på datorn. Jag kan ha gjort något fel och min .NET-miljö var inte helt i toppskick. Så det kan vara därför som det hela inte gick så bra. Det orsakade i alla fall att mitt VS 2005 inte fungerade längre.

  När jag sedan installerade om XP så gick det bättre att installera VS 2008. Då la jag inte in VS 2005 alls, så jag har aldrig kört båda programmen sida vid sida, även om att jag läst om att det ska gå.

  Men nu är jag väldigt nöjd med VS 2008 betan. Där kan jag köra min NET2.0 projekt utan några problem.

  Något jag är intresserad av att veta är när NET 3.5 kommer i riktig version, och kommer man kunna köra det på Server 2003? Eller är det bara att vänta på Longhorn som gäller?

 4. Petra says:

  Jag är lite ny på visual studio, men använde det i xp ett tag och det funka bra. Men nu har jag vista på min dator o vet inte om jag ska köra på nya betaversionen eller köra med gamla med vistauppdatering. Några tips?

 5. Petra igen says:

  (Jag menade då "Visual Studio 2005 Service Pack 1 Update for Windows Vista" ;))

 6. Jesper says:

  Petra: Jag skulle nog rekommendera att köra den nya beta 2008. Min kollega har kört VS 2008 på Vista sedan det släpptes och han verkar nöjd.

  Själv har jag XP ett tag till tills jag köpt mig en ny dator.. Där fungerar det ju också bra.

Skip to main content