Entity Framework Juni CTP


Idag presenterade jag och Per Ahlberg Visual Studio 2008 och en hel del av nyheterna där. Jag kände mig inte helt bekväm efter vårt seminarie eftersom jag tycker att vi rörde ihop LINQ och de olika delarna, speciellt LING to SQL och LING to Entities, det tar jag till mig över sommaren och kommer att läsa för fulla hängmattor så ofta jag bara kan för att vara supertydlig med detta när vi åker ut på roadshow i höst.

För dig som ändå känner att du vill prova på den senaste versionen av ADO.NET Entity Framework så har du ADO.NET gänget publicerat en ny CTP och även en ny Express version av Visual Studio 2008 som kan laddas hem och installeras (på en testdator så klart) här!

Hade jag inte haft seminarie imorgon eftermiddag igen så hade jag nog valt att avinstaller min egen installation av Visual Studio 2008 (Beta 1) och provat de här nya bitarna, men jag får nog hållas till imorgon kväll...

Comments (2)

 1. Harri Klingsten says:

  Nog tyckte jag att det var lite rörigt men jag tror inte det var ert fel när inte ens utvecklarteamet i Usa har bestämt sig för hur allt skall hänga ihop 🙂 Tycker annars att 2.0 framework är så pass bra att det inte känns som nästa version är så brådskande. Stödet för Sharepoint och Moss är dock något jag efterlyser det är tragiskt att utveckla sånt idag. Jag lyckades slarva bort mina anteckningar på tåget hem till Eskilstuna det fanns en länk där matrialet ifrån presentationen skulle placeras skulle du kunna maila den till mig eller bara lägga in den som en kommentar i den blogg?

  harri_klingsten@hotmail.com

 2. Cristian says:

  Tjenare Johan.Kom hem från Bion med Transformers håller med om att den var bra.

  Då tänkte jag varför inte kolla på presentationen från din dragning i tisdags. Och går då in på utbildningswebben http://www.microsoft.se/utbildningswebben där man skulle kunna tanka ner presentationen.. Och märker att länken inte fungerar. Står att sidan inte hittas?

  Trisst eftersom jag tyckte att eran presentation var mycket bra även om jag kan hålla med om att det var _lite_ rörigt men det var dock också väldigt roligt kanske bla pga just rörigheten..

  Kul att se att ni också bidrog med lite humor på scen.

  Håller inte med föregående talare att det inte finns så mycket att vänta på. Jag ser mycket positivt på nästa version och kan knappt vänta tills den är här.

  Ha en trevlig sommar (och se gärna om ni kan få upp presentationen på webben igen så man kan kolla på den igen..)

Skip to main content