Policy Injection application block = AOP???


Patrik Löwendahl har gjort mig uppmärksam på att Patterns och Practices gruppen hos Microsoft har annonserat det som vi har valt att kalla för Policy Injection Application Block men som verkar handla om AOP. Nåväl, jag går inte in på diskussionen om vad det ska kallas utan kan istället glädjas åt att det är efterlängtad och något som många har önskat se stöd för tidigare i vår plattform (och från Microsoft).

Ed Jezierski har skrivit en lång beskrivning av vad som möjliggörs med den här tekniken, precis som Tom Hollander, den senare är en lite kortare introduktion.

Själv introducerades jag av den här tekniken (dock på en annan plattform) av Rickard Öberg som är en välkänd och mycket duktig talare. Dock så har jag inte själv sett "ljuset" och skönheten med AOP (läs PIAB) men jag känner på mig att det finns många som är beredda att försöka övertyga mig! 🙂

Ladda hem Februari CTP av Enterprise Library 3.0 så får du prova på detta själv, det är precis det som jag har gjort!


Comments (1)

  1. Johan, tänk dig PIAB och Validation Blocket arbeta tillsammans.. skulle det inte nästan bli möjligt för "Design By Contract" 😉

Skip to main content