Agenda för MSDN Live 2007


Nu ligger anmälningssidorna uppe för vårens roadshow Microsoft Live där MSDN spåret den här gången ser ut som följer:


Förmiddagen är mycket utvecklarfokuserad och riktar sig till dig som vill få en konkret överblick över hela Microsofts utvecklingsplattform, från operativsystem och webbserver till ramverk och verktyg.


08.30 - 09.30 Microsofts plattform för utveckling (Johan och Robert)
Att utveckla på och med Microsofts plattform ser annorlunda ut idag mot vad det gjorde för 5 eller 10 år sedan. I den här presentationen går jag igenom vår historia med komponenter och hårt ihopkopplade system, men blickar också framåt mot morgondagens lösningar, tjänste-baserad utveckling och appliaktioner som exekverar sömlös över internet, allt baserat på standardiserade protokoll och tekniker. Vad innebär Longhorn Server för utvecklare?

09.45 - 10.45 .NET Framework, 1-2-3 (Johan och Patrik)
Alldeles nyss släpptes version 3.0 av .NET Framework, men alla har inte hunnit sätta sig in i de olika delarna så därför passar vi på och tittar på exekveringsmiljön, säkerhetsmodellen och går igenom de viktigaste namnrymderna och klassbiblioteken som utvecklare och arkitekter behöver känna till. Vi blickar också lite framåt och pratar om kommande version av ramverket och språken som släpps under året som kommer.

11.00 - 12.00 Visual Studio, produktivitet i paket (Johan och Patrik)
I höst släpps nästa version av Visual Studio, just nu pågår utvecklingen under kodnamnet "Orcas". Men Visual Studio är stort, mycket stort, och det finns flera versioner som riktar sig mot olika roller av utveckling. Det finns också verktyg i den befintliga sviten som inte alla känner till samt vissa verktyg som alla utvecklare borde ladda ned till sin lokala dator för att bli ännu produktivare och skriva lösningar med högre kvalitet.

Eftermiddagen fokuserar mer på användargränssnitt och upplevelser av applikationer både i webbläsaren och på den lokala klienten!

13.00 - 14.00 Microsoft Expression, verktyg för designers (Johan och Marcus)
Ett utvecklingsprojekt består inte bara av utvecklare, testare, arkitekter och projektledare. Allt tydligare blir det att användargränssnitt blir viktigare och viktigare för applikationer att skilja sig från varandra. Dock så har avsaknaden av verktyg från Microsoft ofta lett till separerade processer och dålig interaktion mellan designers och resten av projektet. Med Expression Studio släpper Microsoft en svit av produkter och tekniker som just riktar sig till designers. I den här presentationen introduceras alla produkterna i sviten men speciellt fokus läggs på Expression Blend och Design som kan användas för att visuellt skapa helt nya typer av applikationer med hjälp av språket XAML, som också är intressant för utvecklare.

14.30 - 15.30 Microsoft ASP.NET Ajax 1.0 (Robert och Marcus)
I ramverket för AJAX-utveckling erbjuds ett kraftfullt stöd för att skapa dynamiska webbsidor som ger en förbättrad användarupplevelse – ett stöd som är helt integrerat med övrig ASP.NET-funktionalitet. Vi undersöker de olika delarna i ramverket och tittar på hur en servercentrerad strategi ser ut och hur klientscript-biblioteketet kan användas, vilka möjlighet som finns för att göra asynkrona anrop mot webbtjänster och hur AJAX-funktionalitet kan läggas till befintliga ASP.NET-applikationer. Vi undersöker även den samling kontroller och ”extenders” som ingår i ASP.NET AJAX Control Toolkit.

16.00 - 17.00 WPF/E, vad e´de´ (Robert och Marcus)
Windows Presentation Foundation Everywhere (WPF/E) är kodnamnet för en ny teknik som gör det möjligt att skapa rikare, mer dynamiska och avsevärt mycket snyggare webbgränssnitt än vad som hitills varit möjligt med "traditionell" webbteknik. WPF/E gör det möjligt att visa vektor-grafik och animeringar i webbsidor och samtidigt blanda dessa med audio och media-strömmar. I den här presentationen visar vi även hur WPF/E kan kombineras med ASP.NET Ajax 1.0 vilket öppnar upp för helt nya scenarion för dynamiskt genererade och interaktiva webbgränssnitt.


Talare för dagen är lilla jag, min kollega Robert Folkesson samt Patrik Löwendahl och Marcus Olsson från Cornerstone.


Anmäl dig redan idag på följande länkar:


Malmö den 19:e mars
Göteborg den 20:e mars
Örebro den 21:e mars
Stockholm den 22:a mars
Linköping den 23:e mars
Umeå den 28:e mars

Comments (11)
 1. Så var det dags igen, en efterlängtad roadshow med massor av ny teknik, vi snackar naturligtvis Microsoft

 2. Vi kommer att besöka sex olika orter runt om i Sverige för att berätta om nya spännande tekniker, med

 3. Vimpyboy says:

  Försöker anmäla mig för Umeå, men har fått ett felmeddelande varenda gång.

  "Microsoft Events har just nu tekniska problem."

 4. JohanLindfors says:

  Vi har ett pinsamt fel med vårt anmälningssystem och det är så att om du i din profil har angett ett telefonnummer med + tecken (vilket är vanligt i Sverige att använda) så brukar det här felet uppstå. Prova om det är det som är fel, om inte så kan du alltid ringa vår kundtjänst på 08-752 56 30, de hjälper dig att anmäla dig.

  USA tycker att vi ska använda 00 istället för +… Hmmpf, märks det att jag är lite bitter 🙂

 5. Vimpyboy says:

  Kunde inte hitta telefonnumret när jag kollade inställningarna, så det blir att ringa imorgon istället.

  Ser iaf fram emot det!

 6. Marcus Eklund says:

  Kommer ni köra samma roadshow senare på året också?

  Just nu sitter man fast i ett projekt som tar all tid och vara borta en hel dag på Microsoft Live är inte rekommenderat i detta läget.

  Annars hoppas jag på att allt filmas och publiceras istället efteråt.

 7. JohanLindfors says:

  Vi kommer att spela in allting och publicera på MSDN TV, förhoppningsvis lite snabbare än den förra roadshowen (vars förmiddag nu finns publicerad) och eftermiddagen kommer de närmaste veckorna).

 8. Marcus Eklund says:

  Låter Bra Johan

  Ha en trevlig helg och tack för riktigt bra material och en riktigt intressant blog!

 9. Marcus Eklund says:

  Johan, kommer ni hålla någon MS Live mer under våren eller sommaren?

 10. JohanLindfors says:

  Jag kan inte direkt svara på om vi kör någon mer gång, det beror på om det går att ordna med någon lokal partner i flera orter, men vi kommer att spela in alla sessioner och publicera på MSDN TV.

  Men om det finns intresse från andra orter så är vi beredda att leverera, det behövs en lokal och en projektor (samt en skara intresserade). Det är ungefär vad lokala UserGroups skulle kunna stå för, om du är sugen på att starta en så hör av dig till mig eller till Patrik Löwendahl som är ansvarig för http://www.swenug.com, han har massor av idéer och förslag.

 11. Marcus Eklund says:

  Lokala UserGroup.. finns nog redan en i Sthlm.

  Alltid roligare att vara på plats på en Live men denna gång brister det på grund av ett stort projekt på jobbet och finns ingen möjlighet att komma loss den dagen.

  Men men, bara vänta tills nästa gång istället och titta på videona.

Comments are closed.

Skip to main content