Tävling: Gör det bättre själv då i WPF/E!


Ta det inte så hårt, jag vill bara se om vi kan få lite liv i kommentarer och diskussioner så varför inte börja med ett ganska hett ämne: WPF/E och en liten mini-tävling.

Jag har skrivit ett litet geografi-spel i WPF/E som renderar en karta på Sverige och sedan gäller det att hitta landskapen som dyker upp i textrutan längst ned. Det roliga med spelet är att kartan som jag har gjort är helt och hållet i XAML och jag har använt Expression Design för att skapa den baserat på en bild jag hittat på nätet.

Min utmaning till dig (om du väljer att acceptera den) är att du tar koden och kartan som jag länkar till längre ned i den här postningen och gör något bättre själv 🙂

Jag har redan några egna idéer men de tänker jag inte bjuda på!

Finns det något pris då? Hmm, det här är något som jag hittade på lite själv för att få testa Expression Design och WPF/E men det är väl klart att jag hittar på lite priser för den som är bäst, vi gör så här:

Alla bidrag skickas till mig innan den 15:e mars och jag kommer tillsammans med några av talarna på Microsoft Live (som går av stapeln från den 19:e mars till den 28:e mars) att välja ut de tre bästa bidragen som jag kommer att demonstrera för publiken på Microsoft Live (runt 2200 personer) samt att alla bidrag som visas kommer att belönas med lite biobiljetter, det ska jag i alla fall kunna bidra med.

Men primärt så är det ära och berömmelse som är priset, jag ska försöka hitta på ett sätt att visa alla bidragen via bloggen (så glöm inte att säga ifrån om du inte vill att jag ska visa din kod för resten av världen 🙂 )

Låter det som en kul idé? Vad väntar du på då, ladda hem koden här!

PS. Du behöver WPF/E Februari CTP'n som du kan hitta här!

Vill du använda Expression verktygen så finns de här!

Och sist men absolut inte minst, ett bra tips om hur du kan "debugga" javascript kod med Visual Studio 2005, tack till min kollega Robert Folkesson för det tipset!

Comments (3)

  1. Grym idé Johan!!! Tyvärr har jag ingen chans på den.. däremot kan jag säga att här i Oslo var det 600 utvecklare som ville ta del av IIS7.0 och webbteknik.. Intresset är stort!

  2. Håller med. Det är detta som motiverar att prova ny teknik!

    Själv tänker jag prova och se vad jag kan göra – får se om det blir publikt! 😉

  3. Du har väl inte missat min lilla WPF/E tävling som jag utlyste för ett par veckor sedan. Hur går det

Skip to main content