Chattar, bra eller dåligt?


Microsoft i USA har under ett flertal år kontinuerligt satt upp chattar med tekniker, där den som är intresserad av tekniken eller produkten kan ställa frågor och samtidigt se vad som intresserar andra. Vi har gjort några försök att sätta upp detsamma i Sverige, men båda gångerna har det dykt up noll, jepp du läste rätt, noll intresserade. Det kan bero på flera olika orsaker, tidpunkt, ämne, till och med att vi som utvecklar-evangelister kanske inte är lika intressanta som någon i produktgruppen i USA (men det kan väl omöjligen vara sant 🙂 ).

Om du ändå känner att du inte får utlopp för dina funderingar, eller vet exakt hur du ska formulera en fråga, varför inte passa på att besöka ett chattrum och se om det kan vara nåt för dig.

Vem vet, med tillräckligt stort intresse så kanske vi gör några försök i Sverige igen. 

Länk till : MSDN Online Chats


Comments (4)
 1. Jesper says:

  Jag ska definitivt försöka dyka upp ifall ni startar en ny chatt i Sverige. Har inte vetat om att ni haft det tidigare. Jag är t ex jätteintresserad av demo-applikationen ni har visat upp lite grann, och speciellt om hashade lösenord.

 2. Marcus Eklund says:

  Chattar, både demostrationschattar (t.ex MSDN’s) och vanliga IRC/WEB chattar är grymtbra verktyg för utvecklare.

  Man får tillgång till hur mycket information som helst vid ett par tryck på tagenterna av folk som gör samma saker. Det vill säga utvecklare, visst Dokumentation/Forum är bra men ingen instant feedback som kan behövas i krissituationer på jobbet.

  Jag kommer besöka chatten om det blir aktuellt i Sverige.

 3. Kalle says:

  Ett alternativ till chattar skulle kanske kunna vara att ha en något längre tidshorisont än just en chatt, kanske något forumliknande är ett ämne diskuteras men det kanske är under en vecka istället för under en timme.

 4. Jesper says:

  Håller med Kalle att ett forum med längre tidsperspektiv på diskussionerna kan vara en ännu bättre idé än en chatt.

  Eller varför inte använda bloggarna som plattform? Tycker det är lite dålig respons från .NET-utvecklare. Jag har skrivit 52 inlägg just nu om ASP.NET i min blogg. Ser på sökstatistiken att det dagligen kommer in folk från .NET-relaterade sökningar. Men nästan igen skriver några kommentarer eller ger feedback. Rätt trist.

  Har dock kommit i kontakt med väldigt många PHP-programmere genom bloggen vilket är minst lika intressant. Oftast är det ju teori som är roligast att diskutera och det spelare inte så stor roll vilket språk som används.

  Vad jag skulle välkomna är en blogg-portal som är direkt riktad till utvecklare med ping-tjänst (liknade knuff.se). Kombinera detta med ett forum så tror jag att det kan bli en hit.

Comments are closed.

Skip to main content