Nytt år, nya möjligheter!


Gick upp imorse klockan 05.30 och åt frukost, packade väskan och åkte till jobbet, en aning mer annorlunda 2:a januari än jag varit med om tidigare, kan ha att göra med att det var 3 grader varmt ute och dunvästen kändes naturligare än överrocken. Nåja, tillbaka på kontoret nu och försöker att starta upp det nya året som dock precis som tidigare år kommer att innehålla mängder av nyheter, seminarier, utmaningar och möjligheter. Några saker som jag redan känner till: • Svensk referens applikation
  Jag har fått ett projekt på CodePlex där jag inom kort kommer att inleda utvecklingen av en svensk referens applikation, referens i den benämningen att vi har som avsikt och ambition att använda den under kommande evenemang som något som alla kan känna igen sig i. Om du är intresserad av att delta i utvecklingen så hör gärna av dig till mig, hela tanken är att låta intresserade och duktiga utvecklare komma med förslag på förbättringar och förändringar. Applikationen är fortfarande under planering vilket betyder att vi inte riktigt har bestämt vilken typ av lösning som vi ska bygga, det lutar åt ett par separata applikationer som har en tydlig konceptuell koppling men även här finns möjligheter till förslag och påverkan, som sagt hör av dig till mig!

 • Microsoft Live i mars
  Agendan håller på att spikas och just nu ser det ut att bli följande för- och eftermiddag:
  08.30 - 10.00 .NET Framework "från början till slut"
  10.30 - 12.00 Visual Studio i praktiken
  13.00 - 14.00 Internet Information Services 7.0 i Longhorn Server
  14.30 - 15.30 WPF/E, vad är de'
  16.00 - 17.00 Microsoft Expression, inte bara för grafiker

 • MSDN TV
  Vi gör en nysatsning på MSDN TV i vår och tar gärna emot förslag på ämnen som bör tas upp och hur vi borde utnyttja den här kanalen ännu mer. Mina primära tankar runt detta är att MSDN TV mest bör ta upp tekniker som redan är lanserade och alltså gör de inspelade filmerna lite mer långlivade än om vi kontinuerligt tar upp framtids-teknik.

 • Samarbeten med Pellesoft och SweNug
  Microsoft har kontinuerligt försökt att stötta och samarbeta med våra svenska användargrupper och forum, men vi behöver bli mer långsiktiga och samtidigt förstå vad det egentligen är som du som proffessionell utvecklare behöver (låter det konstigt att vi inte vet det, jag håller med, men det finns vissa utmaningar i att få ett konsekvent besked om detta, det skiljer sig oerhört mycket)

 • Partnersamarbeten
  Du kommer att märka starkare kopplingar mellan Microsoft och de svenska utbildningsföretagen, ingen nämnd, ingen glömd...

Listan kan se kort ut, men det finns oerhört mycket mer planerat som jag inte kan annonsera ännu, mer om det senare.


Hoppas att du har haft ett gott nyårsfirande och lyckats ladda upp batterierna, för det har jag, och nu kör vi!!!


Comments (2)
 1. Kalle says:

  Hej,

  När det gäller teman för MSDN TV så hade jag tyckt att det vore väldigt intressant att få en genomgång på hur ni tycker ett bra exempel på applikationsdesign ser ut. I de allra flesta exempelapplikationer blir det fullösningar för att endast visa det som rör exemplet utan massa extrajobb. Hur delas applikationen upp i olika lager osv…

  Något annat som hade varit intressant att ta upp är utveckling när det blir mer än en eller två utvecklare i projekten. Vad att tänka på när det gäller versionshanterings av kod och databas? Hur håller man koden lanseringsbar även vid nyutveckling? Vilka är de vanligaste minorna man går på när ett utvecklingsteam växer och hur gör man för att undvika dessa?

  Det tredje som kommer upp i mitt huvud är något som jag och antagligen många andra utvecklare med mig är ganska dåliga på, databaser och prestanda. Vad är det egentligen för skillnad på ett klustrat index och ett vanligt index? Är en tablescan bra eller dåligt? Helt enkelt, vad ska jag göra för att undvika att frågorna tar allt för lång tid att köra utan att nödvändigtvis gå in superdjupt på tekniska petitesser utan mer en överblick i ämnet. Kanske även nämna något om vad OR Mappers kan ställa till för utmaningar när det gäller att få prestanda i applikationen…

  // Kalle

 2. // Christer says:

  Vad är din kommentar angående att Microsoft Expression INTE kommer att ingå i någon MSDN-prenumeration?

  Om detta har bl.a. Mary Jo Foley skrivit om:

  http://blogs.zdnet.com/microsoft/?p=128

Comments are closed.

Skip to main content