Hur ska våra kommande roadshows se ut?


Jag vill alltid försöka att ge så många deltagare på våra roadshows så mycket relevant information som möjligt om våra tekniker, både kommande och existerande. Agendan anpassas vanligen till ämnena och det som är aktuellt, men nu undrar jag om inte följande koncept skulle passa en stor del av utvecklarna i Sverige som håller på med .NET och Visual Studio.


En förmiddag dedikerad till rekommendationer för utveckling med .NET Framework och Visual Studio. Här försöker vi också få publiken att bidra med tips och tricks och personliga rekommendationer, lite interaktivt till och med.


08:30 - 10:00 Plattformen .NET Framework
Under de här 90 minuterna gås .NET Framework igenom och tips och tricks presenteras för att göra utvecklare ytterligare mer insatta i hur delar av ramverket kan och bör användas.


10:30 - 12:00 Verktyget Visual Studio
Under dessa 90 minuter passar vi på att rekommendera inte bara hur vi kan och bör använda verktyget Visual Studio utan också hur metoder och processer kan bidra till ökad produktivitet och kvalitet.


Sedan spenderas eftermiddagen till att introducera nya tekniker och produkter, till exempel enligt följande (vilket kan vara en aktuell agenda för våren):


13.00 - 14.00 Internet Information Server 7.0


14.30 - 15.30 Active Directory i Longhorn Server


16.00 - 17.00 Live-tjänsterna för utvecklare


Om du som deltagare hade möjlighet att anmäla dig till hela dagen och sedan välja att gå på antingen bara för eller eftermiddage, eller hela dagen (naturligtvis), vore det ett intressant upplägg?


Du har chansen att påverka, hjälp mig och oss att bli bättre på att hjälpa dig!


En annan sak: Vilket språk ska vi demonstrera med och i, jag brukar generellt använda C# men om flera skulle önska VB så har jag inga problem med att byta, vad tycker du?


Comments (7)
 1. Kristofer says:

  För en van .NET-utvecklare så är skillnaden mellan VB.NET och C# marginell, men om jag har möjlighet att välja så väljer jag C#. Ett argument för att demonstrera C# istället för VB.NET skulle vara att eventuella Java-programmerare har ”lättare” att hänga med (inte för att jag tror att en van Java-programmerare inte skulle förstå VB.NET).

  Så jag röstar för C#

 2. H4 Lab says:

  Jag ser varje roadshow som ett tillfälle att få ny inspiration och inte minst få en kick i det vardagliga arbetet, så det vore skönt att så ofta som möjligt kunna avsätta 30 min till att prata öppet (varför inte romantisera) om framtidsvisioner, vart vi är på väg och hur branchen kommer att se ut om 1, 3 eller 10 år. Det är alltid bra att höra om konkreta lösningar vi kan använda oss av idag, men det krävs ändå lite cream på toppen för att man ska känna sig 100% nöjd och gå därifrån med ett leende.

  Den korta presentationen under "Redo för en ny dag"-releasen var ett typiskt exempel på hur en presentation INTE bör se ut. Vi som sett er (framförallt Johan) tidigare vet att ni kan mkt bättre än så. Det där gav ingen känsla av en Vista-release, snarare kändes det som en garageinspirerad linuxparty och läskburkar hade passat bättre än vinglas de flesta av oss hade i sina händer. Vista är värt mer än så.

  "Gör det på rätt sätt eller låt bli att göra det" är ett levnadssätt som vi i Sverige borde tillämpa något oftare. Det tar fram det bästa av oss och sparar andras tid.

  Kort sagt: ge oss kreativa och innovativa roadshows med stil!

  Helst i C# 🙂

 3. Andreas says:

  Som C#-utvecklare är jag glad att se att du väljer C#.  =)Skulle tro att de flesta utvecklare inte har några bekymmer med att förstå varken det ena eller andra, men min röst ligger helt klart på C#. Värt att nämna är väl helt klart då det finns skillnader mellan språken (this, My osv..)

  Har tidigare endast närvarat vid en Roadshow, men den var bra och intressant. Ser ut som att agendan ovan är väl balanserad. Personligen tycker jag att det är bra att få tips om hur man skall använda ramverket, nya features osv. Det är lätt att fasas in i sin fålla…

  Även VS-tips tas tacksamt emot för att kunna effektivisera sina dagar frramför koden.

 4. AndreasA says:

  Jag tycker en "best practices" genomgång av .net kan vara på sin plats. Som konsult har man ju sett både bra och mindre bra implementationer , mest på grund av att folk inte lärt sig frameworket utan bara kört på med sina gamla kunskaper från vb6.  Och de som körde mycket i första versionen av .net kör gärna på i gamla spår och inte tar till sig de nya delarna. så en genomgång skulle inte va fel.

 5. jeh says:

  Jag skulle vilja se mer roadshows med olika teman. .Net är så moget nu att det förmodligen finns fler utvecklare med god insyn i ramverket än sådana som just är på väg att börja. Olika teman dels som anspelar och riktar sig till olika roller, såsom Dev Days, men också sådant som anspelar på olika arbetsuppgifter och/eller programvaror. Jag kan tänka mig ett seminarium om prestanda med .Net i kombination med SQL Server och IIS, säkert något många skulle vilja höra. Kanske ett seminarium med integration som tema där man tittar mer på produkter som BizTalk och Host Integration Server, SQL Servers integration services etc. Det finns många intressanta ämnen som kan tas upp tillsammans som ger mer ljuplodande seminarier. För egen del är det ofta inte värt bortfallet av tid att gå på den typ av övergripande scenario som du beskriver som en tänkt förmiddag i din bloggpost ovan. Då går man kanske istället mer för att det är skönt att komma bort en dag snarare än att man ser fram emot vad man kommer lära sig.

  Eftermiddagen du föreslår känns som en konstig mix. IIS 7, ok, men ur vilket perspektiv? utvecklare? Finns nog tillräckligt med material för att vara intressant. Active Directory i Longhorn, är det ett så intressant ämne för utvecklare att det förtjänar en egen punkt? Är det inte mer IT Professionals som skulle vara en lämplig målgrupp där? Live? Tja… kanske. Vet inte tillräckligt mycket om det egnetligen. Just det att man inte vet så mycket om det gör det ju intressant.

  Om det behöver kosta lite för att möjliggöra mer vinklade spår, då det kräver mer resurser av er, så är det godtagbart i alla fall för mig, i storleksnivå med Dev Days.

 6. stefan says:

  Jag tycker upplägget låter intressant med en rejäl genomgång av både frameworket och Visual Studio.

  Jag tycker det låter bra att möjligheten finns att välja även halvdag.

  Själv kodar jag i VB, men tycker inte att det är några svårigheter att förstå C#, tror att de flesta inte tycker detta spelar någon större roll.

  Hoppas få se en roadshow med liknande upplägg som du beskrev under våren!

 7. Peter L says:

  Ditt förslag på kommande roadshow låter i stort bra. Det är bra med en djupdykande del för utvecklare, lite mer hands on än vad era roadshows brukar vara.

  Möjligheten att välja för- och eftermiddag är bra eftersom det i dit förslag förmodligen intresserar olika grupper.

  Vi kör uteslutande C# vilket ju vi även önskar at du använder dig av i presentationen.

  Till sist:

  Jag tycker det var bra det ni hade förra veckan. Väl genomfört med en bra mix av underhållning och utbildning.

Comments are closed.

Skip to main content