Microsoft Live – oktober


Nu är det dags igen, höstens roadshow börjar närma sig och det med stormsteg, redan den 3:e oktober drar vi igång i Linköping och besöker sedan Ronneby, Göteborg, Malmö, Stockholm och Umeå. I och med att lanseringen av Windows Vista, .NET Framework 3.0, Exchange 2007 och nya Office närmar sig så är dessa produkter våra absoluta fokus.


Lite nytt den här gången är att jag kommer att försöka att inte introducera teknikerna som tidigare utan vill istället fokusera på konkreta rekommendationer och tips och tricks vid utveckling av applikationer speciellt med .NET Framework 3.0. Därför ber jag dig som ännu inte hunnit förbereda dig att titta på MSDN TV där det finns introducerande filmer om ämnena Windows Workflow Foundation, Windows Communication Foundation och Windows Presentation Foundation.


MSDN TV hittar du här!


Anmälan och mer detaljer om agendan kan du hitta här!


Som vanligt så är jag öppen för förslag över saker som du gärna skulle vilja att jag tog upp, kontakta mig genom bloggen!

Comments (3)
 1. David Edmark says:

  Hej Johan

  Jag försökte anmäla mig till MS Live i Stockholm den 17 Okt, men jag får ett meddelande att anmälningssidan har tekniska problem. Har försökt idag (8/9) och igår.

  Går det att anmäla sig någon annanstans?

  /David

 2. Micke says:

  Så huvudinriktningen är (junior-?)administratörer och Office-integration med ett ännu ej släppt operativsystem som potentiellt inte kommer vara i storskalig "skarp" drift på företag förrän om 1-3 år? Det verkara i alla fall vara det som den länkade sidan försöker kommunicera att tyngpunkten ligger på i inledande stycket.

  Jag är totalt ointresserad (läs: direkt negativt inställd till) brandtal eller indoktrinerings-tal, men om version tre (3.0) av ".NET" faktiskt skulle kunna tillföra något av tekniskt eller funktionellt intresse till den grad att jag att tiden för besöket skulle kunna ses som väl spenderad – jag har inte brytt mig om någon av de tidigare versionerna än då jag ansett de bara lock-in och "bloat" utan att tillföra något av värde för den typ av utveckling jag gör – och det finns en "på-en-höft" tidsangivelse för informationen om det (jag tar för givet att du kommer hålla den delen som för utvecklare, inte som säljare) så skulle jag kunna tänkas vara intresserad att dyka upp. Kul att ni väljer staden jag bor i som start!

  Stickspår:

  Bidrog något av mina förslag till att förbättra "kollot"?

  Kan man inte banka in med en clue-by-four att "teknologi" på svenska är något helt annat än "technology" (den länkade sidan skriver "Microsoft-teknologier")?

  Att föreslå användare att ladda ner något för en "MSDN Beta" upplevelse, är det inte lite förmätet att ens tro att användare är intresserade av en "Microsofts-definition-av-beta-upplevelse"? 😉 (sorry, men det var så lågt hängande frukt att jag inte kunde låta bli 🙂 )

 3. Äntligen drar Microsoft live igång igen! 🙂

Comments are closed.

Skip to main content