Installera Windows Vista 5308 i Virtual PC!


Vi har fått några frågor under Microsoft Live av deltagarna som fått med sig februari CTP'n av Windows Vista och velat installera den versionen i Virtual PC. Jag besökte en av mina favoritbloggar för just Virtual PC (Virtual PC Guy) och hittade några rekommendationer enligt följande:


1. Skapa en ny virtuell maskin (.vmc) och hårddisk (.vhd)


2. Starta den nya maskinen och sätt i din februari CTP skiva, välj "Use physical disk ..." och välj din DVD-spelare.


3. Nu kommer Vista att boota upp och böra kopiera in filerna, jag lät datorn gå igång och fyllde i min produktnyckel. När jag sedan kom till att välja partition så stötte jag på lite utmaning, det finns ingen partition att installera på. Men räds icke, det gick kanonbra att skapa en partition och formatera den inifrån installationsverktyget.


4. Däremot så måste du starta om din virtuella maskin när formateringen är klar och börja installationen igen. Mata in nyckeln igen och sedan går det att välja den tidigare skapade partitionen.


Här finns också några länkar om mer detaljerad information om installation av Vista i Virtual PC och andra tips:


Installationstips för Virtual PC och Virtual Server


Emulera "Glass" i en Virtual PC

Comments (4)
 1. Stig Lindh says:

  Hej Johan

  Tack för en bra och innehålls rik dag i Malmö  2006-03-16.

  Jag har en liten fråga. Hur skall jag göra för att få installerat Vista i min Virtual PC. Jag har följt dina råd i detta ämnet. Fas 1 att skapa register verkar OK. Fas 2 går potentiometerns flöde cirka 1 cm in och stannar  mellan "r" och "o" i texten Microsoft.  Blinkningar i symbolerna  CD och hårddisk. Men i övrigt stilla och tyst under ett halvt dygn.

  Hälsningar

  Stig

 2. JohanLindfors says:

  Hur mycket ledig utrymme har du på hårddisken? Du behöver åtminstone 10-12 GB ledigt så vitt jag förstått.

 3. Stig Lindh says:

  Värdmaskinens hårddisk har fysiskt 108 GB, och virtuella är formaterad till det givna maxvärdet enligt format panelen ca 16 GB

 4. JohanLindfors says:

  Hmm, jag har tyvärr bara två rekommendationer:

  1. Ställ en fråga på något av de Vista-fokuserade nyhetsgrupperna på http://forums.microsoft.com/msdn.

  2. Gå med i "beta-experience" där det finns nyhetsgrupper specifikt för detta ändamål. http://www.microsoft.com/betaexperience/svse/

Comments are closed.

Skip to main content