Kommentarer om Dreamhack och tillgång till Microsofts produkter.


Jag måste börja det här inlägget med att be om ursäkt till alla er som har kommenterat mitt inlägg om vårt deltagande på Dreamhack. Det har kommit in en del kommentarer som jag helt har missat att aktivera i det webbaserade verktyget som jag använder för att blogga, mycket pinsamt och jag ska absolut skärpa mig.


För att återkoppla till några av kommentarerna (om du nu har läst inlägget och tittat på det som andra har skrivit) så tycker jag det är jättesynd att vi inte kunde delta på årets tillställning och jag hoppas att vi lyckas hitta tillbaka under nästa år, men jag står helt bakom det beslut som vi tagit och vet också att flera andra aktörer på marknaden redan innan vi bestämmde oss tog samma beslut.


Jag tycker också att "adfasdf" som kommenterar om att det inte finns någon möjlighet att investera 30-40 tusen kronor i programvara för att kunna lära sig datorkunskaper som förväntas hos arbetsgivare skulle ta och titta på de resurser som studerande har vid många av de svenska universiteten, högskolorna och även gymnasierna där MSDN AA (Academic Alliance) innebär att studerande vid instansen har tillgång till nästan alla produkter som utvecklare är intresserade av både på skolan och för användning hemma i utbildningssyfte.


Det finns också numera versioner av Visual Studio 2005 som kallas Express och är gratis för utvecklare att ladda hem (kräver dock att du registrerar dig inom 30 dagar om du vill fortsätta använda produkten).


Jag vill rekommendera alla studerande att ta kontakt med sin IT-avdelning på skolan och fråga om inte skolan har ett MSDN AA och hur de snabbast kan få tillgång till mjukvaran.

Comments (7)
 1. uffe says:

  På min sons gymnasium hävdar de att programmet är för dyrt. Så i den mån de använder .NET skriver de kod i notepad och kompilerar med SDKn. Jag har stor förståelse för att de flesta elever hellre drar igång Eclipse och använder java för sina projekt…

  Jag har inte orkat läsa villkoren för Express-varianterna, de kanske går att använda även i skolmiljö?

 2. nilses says:

  MSDN Academic Alliance kostar EUR800/~6000kr för en hel Skola/Högskola/Universitet. (access för obegränsat antal elever/studenter och lärare/forskare).

  I MSDNAA ingår mjukvara och support motsvarande professionella MSDN Universal. Totalt är det frågan om access till drygt 300 produkter.

  Läs mera på msdn.microsoft.com/academic

  För studenter finns det altså inga ekonomiska anledningar att välja VSExpress, däremot kan det vara bra med att använda nybörjarverktyg i bland 😉

  Studenter som har student/mecenatkort kan gratis registrera sig för MSDNAA tjänsten hos http://www.pellesoft.se/area/students/msdnaa.aspx

 3. Karl Ahlin says:

  För oss som inte är studenter är inte MSDNAA ett alternativ, och inte heller är det ett alternativ att använda SDK:n rakt av. SharpDevelop har visserligen funnits ett tag, men ärligt talat räcker inte SharpDevelop särskilt långt ens på hobbynivå, särskilt inte i konkurrens med Eclipse som är betydligt mer avancerat och gratis.

  Det enda argument jag köper av det du säger är Express-versionerna som är gratis och som faktiskt är riktigt bra! Det är ett bra initiativ av Microsoft både MS och vi som inte har tiotusentals kronor att spendera på vår hobby vinner på. Problemet är att Express-versionerna inte funnits tillräckligt länge för att folk ska vara medvetna om att dom finns.

  Jag ställer mig ändå lite frågande till MS strategi när det gäller utvecklingsverktyg. Att företag och de som gör kommersiella program får betala för fullversionerna av Visual Studio, det tycker jag är självklart. Dom tjänar pengar på verktygen och därför är det rimligt att MS också gör det. Men vinner inte MS på att hobbyprogrammerare eller unga personer som ser sig själva som framtida mjukvaruutvecklare (men som av någon anledning inte har tillgång till MSDNAA) lär sig de verktyg som används för att utveckla för Windows? Ju fler Windows-utvecklare som finns, desto bättre för Microsoft. Eller?

 4. T Olander says:

  Hur kommer det sig att det har kommit kommentarer i andra trådar under tiden? Själv är jag väldigt kritisk till att just kommentarer i den tråden inte publicerades förrän en månad senare?

  Dessutom är det väldigt tråkigt att ni fokuserar på de mer oseriösa inläggen men väljer att inte ens kommentera de seriösa. Detta är det som orsakar mest badwill mot microsoft i min mening.

 5. JohanLindfors says:

  Jag är ännu mer förvånad över att några kommentarer till och med kom igenom men de flesta "fastnade" i moderering som jag var övertygad om att jag hade stängt av…

  Jag tycker det är tråkigt att du uppfattar oss som att vi fokuserar på de mer oseriösa inläggen och att det då orsakar badwill.

  Jag försöker verkligen att svara på så mycket som möjligt men kan ibland känna ett visst motstånd till att svara på inlägg och kommentarer där det förekommer svordomar och icke konstruktiv kritik.

 6. hej says:

  hehe

  vill man ha gratis mjukvara så är det inte M$ man ska vända sig till punkt slut.

 7. JohanLindfors says:

  Kommentar till "hej":

  Om du är student och går på en skola som är kopplad till MSDN Academic Alliance så har du alltså åtkomst till runt 300 av våra produkter, gratis för användning i studierna både vid skolan och i hemmet.

  Om du inte är student så finns Express versionerna gratis.

Comments are closed.

Skip to main content