Microsoft deltar inte vid årets Dreamhack!


Microsoft kommer inte att medverka på Dreamhack i år. Detta beror på att arrangörerna för Dreamhack vill luckra upp den policy kring piratkopiering som funnits tidigare år. Microsoft har under flera år medverkat framgångsrikt på Dreamhack och har aldrig haft ambitionen att agera poliser eller jaga fildelare på evenemanget. Skillnaden i år är att arrangörerna beslutat att inte ha en policy kring detta, något som vi på Microsoft inte kan acceptera. Svensk lagstiftning säger tydligt att det är olagligt att dela ut och ladda ner programvara och media som är upphovsrättsskyddade. Vi tycker att det är mycket tråkigt att de satsningar vi gjort inför årets evenemang, i form av seminarier, tävlingar och aktiviteter inte kommer att kunna genomföras.

Comments (19)
 1. Marcus A says:

  Mycket tråkigt att höra. Ni verkade ju ha en massa roliga saker på gång.

 2. Marcus A says:

  Mycket tråkigt att höra. Ni verkade ha en massa roliga saker på gång.

 3. Torbjörn O says:

  "Microsoft har under flera år medverkat framgångsrikt på Dreamhack och har aldrig haft ambitionen att agera poliser eller jaga fildelare på evenemanget."

  Tyvärr så måste ni i så fall ha misslyckats i er ambition då vissa av er har gjort just detta.

 4. Johannes says:

  Om det nu redan inte är tillåtet enligt lag, varför måste Dreamhacks arrangörer ha sådana klausuler specifikt i sin policy för att Microsoft ska kunna medverka?

 5. T says:

  Skönt att vi slipper er!

 6. sebbz says:

  Jag förstår inte riktigt meningen med ett krav som gör att DHs arrangörer börjar blanda sig i någonting som rör en (numera) närmare politisk fråga.

 7. Jonas says:

  Instämmer med Marcus. Jag förstår och accepterar varför beslutet togs, men tråkigt är det. Det borde visserligen ligga i Dreamhack arrangörernas intresse i så fall, men jag hoppas ändå att ni tar nya tag och försöker få till en ändring inför nästa Dreamhack.

 8. Niklas Kantomäki says:

  Läser jag rätt? har Dreamhack slutat suga upp för sponsorerna? Man kanske har kul under dhw05 då, till skillnad från förra året.

 9. Alex says:

  Wiee!! Då slipper vi dom och kan ha skoj istället, nej men alvarligt så känns det rätt bra att det kommer finnas officiella dchubbar !

 10. Niklas M says:

  Varför måste dom ha en policy kring något som står i svensk lagstiftning? Det är var och ens skyldighet vare sig man är på LAN eller ej, men absolut inget som måste stå i er såkallade policy, herregud, det är bara ni som är en SYND i den här frågan, tråkigt att ni inte kan förstå, som vi andra.

 11. Johan says:

  Jaja så är det 🙂

  Mohahaha

 12. SixDays says:

  Haha. Era produkter suger ju och även om folk är intresserade av dem så är det ju bara att slanga skiten från valfri polare, dc eller bt.

  Burn baby, burn

 13. adfasdf says:

  Dreamhack är jävla sellouts. Att piratkopiera är en självklart för alla som är datorintresserade. Det finns ingen möjlighet att investera 30-40 tusen i programvara för att kunna lära sig datorkunskaper som man förväntas kunna hos en arbetsgivare idag.

  Kom in i matchen MS och erbjud gratis licenser till privatpersoner som arbetar på hobbynivå.

 14. Tobbe says:

  Känns det inte lite märkligt att inte ha någon policy alls som organisatörer vad gällande piratkopiering? Även om det kanske bara är "tomma ord" i praktiken och bara till för att hålla deras ryggar fria?

 15. gonace says:

  Vem bryr sig egentligen, Microsoft förlorar mer på att inte åka än att åka även fast reglerna kring detta inte finns. Att Microsoft istället visar sitt intresse för dess användare än att skita i dem är väll bättre?

  För det som sker nu är att Microsoft drar alla över en gräns, och genom att inte komma se alla på DH som piratkopierare. Riktigt dåligt.

  Inte undra på att det kopieras villt runt i världen. Relationen mellan skapare och konsument är tvivelaktig och sedan kan ju de oerhört löjliga priserna spela in också?

 16. gonace says:

  Vem bryr sig egentligen, Microsoft förlorar mer på att inte åka än att åka även fast reglerna kring detta inte finns. Att Microsoft istället visar sitt intresse för dess användare än att skita i dem är väll bättre?

  För det som sker nu är att Microsoft drar alla över en gräns, och genom att inte komma se alla på DH som piratkopierare. Riktigt dåligt.

  Inte undra på att det kopieras villt runt i världen. Relationen mellan skapare och konsument är tvivelaktig och sedan kan ju de oerhört löjliga priserna spela in också?

 17. Tobbe says:

  Är nog inte så många som bryr sig 🙂

 18. kugg says:

  Skönt att slippa er. Ni har en riktigt taskig attityd gentemot användarna, vilket blir tydligt efter ett sådant agerande. Ni verkar inte vara välkommna till Jönköpings kommun heller btw. skönt att saker börjar ordna upp sig.

 19. Anonym says:

  Jag tycker det är ganska dåligt av er att inte ställa upp. Ni vet ju själva att aldrig kommer ni få slut på tankande. även nu så tankar jag inte olagligt materiel så så tycker jag att ni borde komma än då. Tänk på er pubilicitet och att folk köper möss o sånt av er. Snälla tänk om . Nästa år kanske era konkurenter hamnar där istället för er o då får ni inte chansen att vara där någe mer

Comments are closed.

Skip to main content