Windows XP Professional N och Windows XP Home Edition N


Det har i datortidningar och forum skrivits och spekulerats en hel del om de nya Windows-varianterna utan Media Player - Windows XP Home Edition N och Windows XP Professional N. Om du vill veta mer om exakt hur N skiljer sig från de vanliga versionerna, kan du ta en titt på http://www.microsoft.com/sverige/products/windows/xp/home/n/ och http://www.microsoft.com/sverige/products/windows/xp/professional/n/.


http://www.microsoft.com/mscorp/legal/eudecision/faq.asp#Appendix (engelsk text) har en fullständig lista över vilka filer som ingår i de vanliga versionerna men som har tagits bort i N.


Rent lokaliseringsmässigt är det inga gigantiska skillnader, iomed att ändringen nästan bara består i att saker har tagits bort. Det enda tillägget som jag själv har rört i N är en extra sida i OOBE, den lilla guide som visas första gången du startar datorn och där du kan skapa användarkonton mm. På den nya sidan står det i stort sett bara att Media Player inte ingår, men att det går bra att hämta en mediespelare från Microsoft eller något annat företag om du vill. Dessutom har lite av den reklamtext som visas under installationen skrivits om, så att Media Player inte längre nämns.Detta inlägg publiceras i befintligt skick och innebär inga garantier eller rättigheter i övrigt.


Comments (0)

Skip to main content