Hårdkodning


Jag läste i Aftonbladet nu på morgonen om ett förslag på nytt trafikmärke för betalvägar. Artikeln finns på http://www.aftonbladet.se/vss/bil/story/0,2789,576428,00.html. Förslaget på det nya vägmärket är en blå fyrkant med en gul cirkel i mitten. Inuti den gula cirkeln står det "Kr", för att visa att det kostar kosing att köra på vägen. Klipskt förslag - hårdkoda valutatyp i skylten, när det är oundvikligt att Sverige kommer att gå över till Euro.

Comments (2)

  1. Mats Lindhé says:

    Håller helt med dig. Utgick från att jag skulle kunna hitta något utländskt exempel på hur en sån skylt borde se ut, men icke! Google leder mig inte till ett enda exempel på symbol-skylt för betalväg. Har du sett något?

    En gång i världen tog jag själv fram en skylt som möjligen är den jag tänker på när jag tror mig ha sett en vettig symbolskylt. Då var det en telefonistapparat som hade en knapp för att se kostnaden för ett samtal (eller i vart fall samtalets längd för att man skulle kunna räkna ut kostnaden). Philips hade bara bokstavsbeteckningar för alla knappar, den här hette "K" av okänd anledning. Jag knyckte nog idén från någon äldre växel när jag tog fram en symbol som påminner om en tioöring som stoppas ned i en springa. Ett runt föremål märkt "10" som ser ut att vara på väg ner i en springa tolkas nog av väldigt många människor som ett mynt.

  2. Här i USA står det helt enkelt "Toll road". För alla på jorden pratar ju engelska. 🙂

    Jag tror att din idé är rätt bra — en slant, eller en sedel; på väg ner i en springa, eller kanske tillsammans med en bild på en bom över en väg.

    Fast vad vet jag?

Skip to main content