The 22 Minute Meeting


A good back-to-basics article by Scott Berkun on how to do efficient meetings, based on the original idea by Nicole Steinbok.

And here is the poster that says it all:

Comments (2)
 1. Ekaterina Taneva-Papin says:

  Здравей,

  Много внимателно чета това, което си писал, защото имам проблеми с моите проекти (аз съм строителен инженер) и се опитвам да си представя как друг човек действа като цяло на моето място. Липсва ми градивна критика и още един поглед. Затова много благодаря за всички постове в блога

  По повод на този пост имам само една забележка – Brief minutes of meeting изпратен до всички – с полета "отоговорен" за дадено решение и "срок" и после – обратно проследяване за изпълнение на това което е решено – влиза в списък с таскове. Затова написах "кратък", защото се записват само генерални решения или констатации. Аз се опитвам да си направя темплейт с дневен ред, който да се превръща в протокол и да отива към списък с таскове, в който повечето полета да са автоматизирани и да може автоматизирано да заминават до хората, които имат отношение.

  Извинявай ако това ти беше досадно и ако си сметнал, че всички го знаят и не е нужно да се каже. Миля и върху твоето "post mortem". Ако предпочиташ в твоя блог да се пише на английски, за да може повече хора да четат коментарите, моля да оставиш кратка бележка, за да добавя английски текст и да не пиша вече на български. (Може и на френски или руски :-))

  katya_com@hotmail.com

 2. Ivo says:

  Катя,

  Мерси за коментарите! Да, съгласен съм с теб, че е необходимо да се изпращат minutes с action items, owners, dates. Честно казано meetings са само малка част от необходимия "апарат" за управление на проекти – те в известен смисъл са необходимо зло… Истинското решение е създаване на култура в която всеки член на тима разбира и поддържа общите цели, разбира и развива общата методология и не толерира subpar peformance от колегите си.

  С какви проблеми се сблъскваш ти?

  Иво

Comments are closed.

Skip to main content