Våra elever är beroende av vuxna beslut


I framtidens digitala klassrum kommer det inte att finnas några elever, utan bara individer - var och en med helt unika förutsättningar och behov. I skenet av ett skolsystem som fortfarande ser undervisning som en kollektiv aktivitet står vi inför en rejäl utmaning; att försöka gå mot en mer individanpassad, flexibel och förhoppningsvis mer attraktiv skola. En skola för framtiden helt enkelt. 

Kostnadsfri workshop för dig i skolledande befattning
Du och en kollega är därför varmt välkomna att delta i en unik workshop där vi vill diskutera med dig hur vi tillsammans och med hjälp av digitala verktyg kan forma morgondagens skola. Hur får vi till ett framgångsrikt möte mellan pedagogik och teknik i klassrummen och hur ger vi våra elever de rätta förutsättningarna att uppnå inte bara sina egna mål utan också samhällets?

Workshopen äger rum i centrala lokaler på följande datum och orter:
Den 21/3 kommer vi till Malmö. Turnén fortsätter sedan den 22/3 i Göteborg, Karlstad den 26/3 och den 8/4 i Stockholm. Sist men inte minst besöker vi Jönköping den 9/4.

Vi kommer bland annat att diskutera:
- Vilken typ av datorer som lämpar sig bäst för den krävande skolmiljön.
- Vad är viktigt att tänka på för en framgångsrik implementering av IKT-verktyg.
- Vikten av den digitala kompetensen i dagens skola.
- Vilka praktiska verktyg är lämpliga att använda i det digitala klassrummet.

Ni kommer bland annat att få klämma och känna på nya Windows 8 och HP:s nya "läsplatta" ElitePad samt lära er mer om PIL Network (Partners in Learning) - ett nätverk som förenar lärare från hela världen men även OneNote, en digital almanacka och anteckningsprogram som gör att du kan samla text, bilder, videoklipp och ljudanteckningar på ett och samma ställe.

Läs mer om det digitala klassrummet och anmäl dig och en kollega så fort som möjligt. Antalet platser är begränsade, så det är först till kvarn som gäller.

 

Skip to main content