Ledarskap i skolan-Innovative Schools Leadership Workshop


Idag så börjar en 2-dagars Microsoft Partners In Learning Innovative Schools Leadership Workshop. Temat är "Leading the Change to Digital Learning". Vad vi kan se är att med hjälp av tekniken så accelererar förändringstakten i samhället inte minst därför att vi tillsammans kan lära av och med varandra.

Tom imageVander Ark belyser det på ett bra sätt genom väljande citat (se bild.

 

 

 

 

 

 

 

Ytterligare en bra bild att ta med sig är följande från Tom Vander Ark

image

 

Bruce Dixon, co-founder till Anytime, Anywhere Learning säger att det finns inget annat yrke där andra bestämmer om vägen framåt än just läraryrket. Hur tar vi tillbaka stafettpinnen och säkrar att den ligger i händerna på pedagogerna och skolledarna? Hur säkrar vi också att vi skapar en skola där det är ok att prova och misslyckas och där misslyckandet inte är ett misslyckande utan en del av vägen fram till svaret? Det vi också kan se är att Turkiet är på väg mot 1-till-1 med 16 miljoner elever och det skall bli intressant att se hur de tar sig igenom detta och vad vi kan gemensamt lära av det som de gör rätt men också det som de vill utveckla ytterligare. 

Vill avslutningsvis lyfta ett citat av Larry Rosenstock, Principal, High Tech High San Dielgo- It´s not about delivering curriculum to kids, but rather discovering curriculum with them.

Ser fram emot den kommande veckan här i London med lärande och goda samtal för att se hur svenska skola kan utvecklas ytterligare./Eva Pethrus


Comments (0)

Skip to main content