”Det är dags att börja skypa!”


 
För över tolv år sedan släpptes den första versionen av Messenger. Ett nytt sätt att kommunicera tog fart och människor, gamla som unga, började hålla kontakten genom att skicka meddelanden, dela bilder och videochatta. Nu integreras Messenger i Skype, för att göra det ännu smidigare för dig att kommunicera. 

Messenger har genom åren så väl stärkt vänskapsband, som fört samman bultande hjärtan och vart en hjälpande hand vid läxläsning. Nu tar Microsoft nästa steg i kommunikationen mellan människor och låter Messenger förenas med Skype. Efter många trogna år lämnar Messenger in sin pensionsansökan och låter Skype ta över stafettpinnen.

Till dig som idag är Live@edu-kund uppmanar vi att uppgradera till Skype. Vilket du gör enklast genom att hämta hem den senaste version av Skype (version 6.0) och logga in med ditt Microsoft-konto, då har du alla dina kontakter från Messenger i Skype. Från och med första kvartalet 2013 kommer Messenger inte längre att erbjudas, så passa på att göra din uppgradering redan nu.

Idag ingår Windows Live Messenger som chattjänst Live@edu. Men väljer du att gå över till Office 365 för utbildning, behöver du inte fundera över någon uppgradering, då ingår Skype automatiskt som kommunikationsverktyg.
Läs mer om Office 365 för utbildning.

Så hämtar och installerar du Skype:
Windows 8 eller Windows RT
Windows 7 eller tidigare versioner av Windows
Mac OS X
Linux
Skype för Windows Phone 7, iPhone, iPad eller Android

Precis som Messenger kan Skype integreras med exempelvis Facebook så att du kan chatta, ringa eller köra videosamtal även med dina Facebook-vänner.

Skype kan användas gratis för video- och röstsamtal (Skype-till-Skype) samt chatt. Med ett Premium-abonnemang får du bland annat obegränsade samtal till ett land du önskar och gruppvideosamtal med upp till tio personer. 
Läs mer om Skype.

Comments (1)
  1. Anders ljungberg says:

    det som är en nackdel är att skype inte medelar dig o du har fått epost i din inkorg på hotmail och att du inte kan chatta med de som har yahoomessenger vilket många från nordafrika och iran använder sig av och även massa amerkaner

Comments are closed.

Skip to main content