Har du vad som krävs?


Årets upplaga av tekniktävlingen Imagine Cup har dragit igång, och vi väntar nu på ditt bidrag. Kan du utmana dig själv och dina egna normer? Imagine Cup och Blast theh Norm är men än bara en tävling. Det är en möjlighet för dig, att med hjälp av teknik förbättra välden.
 
Imagine Cup är en tävling som sammanför unga teknikstuderande över hela världen. Microsoft vill uppmuntrar de mest innovativa studenterna att gå samman och lösa svåra globala frågor. Imagine Cup är i första hand en tävling i programvaruteknik.

Studenterna har till uppgift att tillämpa sin fantasi och passion för att skapa tekniska lösningar baserade på temat för Imagine Cup 2013. Temat är:  
"Tänk dig en värld där tekniken hjälper till att lösa de svåraste problemen." Bekämpa sjukdomar, förbättra utbildningen, skapa en hållbar miljö, bygga system för kommunikation vid katastrofer, hjälpa barn läsa och skriva, skapa innovationer för människor med funktionshinder, eller minska barnadödligheten. Möjligheterna är oändliga!

Tävlingen startades 2002 och sedan dess vuxit enorm i storlek. Under 2011 registrerade sig 358 000 studenter från 183 länder och regioner.

Skicka in ditt bidrag senast den 26 november.
I mars nästa år utses det svenska vinnarbidraget. Finalen kommer att gå  av stapeln i Ryssland.
Du kan tävla här och få inspiration här.

Skip to main content