48 timmars appjakt för Windows 8


Under 48 timmar kommer idag studenter på Hyper Island att ta fram appar för Windows 8. De bästa apparna kommer sedan publiceras i Windows Store och blir därmed tillgängliga för alla datorer med Windows 8.

Den 26 oktober släpper Microsoft det nya operativsystemet, Windows 8, men redan idag kommer studenterna vid programmet Mobile Design & DevelopmentHyper Island i Karlskrona att få tillgång till Windows 8. Ett 30-tal studenter med bakgrund inom mobil utveckling kommer under dagen arbeta i mindre grupper med att ta fram nya lösningar.

”Studenterna som deltar är en väldigt blandad grupp, när det gäller såväl ålder och kön som nationalitet och professionell bakgrund. Därför hoppas vi att de tar fram appar som passar för många olika slags användare” säger Måns Adler, programansvarig på Hyper Islands Mobile Design & Development.

Eventet i Karlskrona är öppet för alla som är intresserade av teknik, och som vill få en smygtitt på de kommande apparna till Windows 8. Besök Microsoft och Hyper Islands på fredag den 28 september klockan 10.30 för att se de nya apparna först. De som är intresserade är även välkomna att besöka skolan under själva hackatonet, som startar idag, onsdagen den 26 september klockan 12.00. Hackatonet kommer också att livestreamas på Bambuser.

Se filmen: 48 timmars hackaton


Comments (1)
  1. ArifMustafa says:

    awesome event created by MS, to in touch with people,

    i thinks Windows8 is going to one of the favorite OS

    of all the time!

Comments are closed.

Skip to main content