Välkommen till framtidens samarbete och kommunikation!


Det glädjer oss att kunna berätta att Office 365 för utbildning, inklusive portallösningen SharePoint online, nu finns tillgängligt för samtliga utbildningskunder. Office 365 gör det möjligt för lärare, studerande och övrig personal att få tillgång till en förstklassig samarbets- och kommunikationslösning, och gör att man kan förnya lärandet och låta det ske på nya sätt, mer anpassat efter individen. Läs mer om hur en dag kan se ut för en lärare och en studerande när de fått tillgång till verktygen i Office 365 för utbildning.

Vad har hänt?

Idag firar vi ettårsdagen för lanseringen av Office 365 för företag. Under den tid som tjänsten funnits, har vi sett den växa i takt med att kunder världen över har dragit nytta av fördelarna som en flytt till molnet medför. Nu finns tjänsten tillgängligt för utbildningskunder, och de 22 miljoner användare av Live@edu som finns världen över kommer att få tillgång till allt vad Office 365 för utbildning erbjuder.

Varför är det här viktigt?

Som Niels Soelberg, VD för offentlig sektor på Microsoft i EMEA, skriver i sin bloggpost, där vi berättar att tjänsten nu finns tillgänglig, så beräknas bristen av IKT-kunskaper öka med 13% från 2010 till 2015. Detta är kunskaper som är särskilt viktiga för att ge dagens ungdomar en god chans på arbetsmarknaden och därmed bekämpa ungdomsarbetslösheten, och i förlängningen inte bara förbättra deras ekonomi utan även samhälls- och världsekonomin. Läs även mer om varför det är viktigt att studenter är mer än konsumenter av IT i Anthony Salcitos, högsta ansvarig för utbildningssektorn på Microsoft, blogginlägg om lanseringen.

Molntjänster medför tydliga nyttor, särskilt inom utbildningsområdet, då det låter studenter samarbeta med dokument var de än är, samtidigt som det minskar kostnader och ökar flexibiliteten för utbildningsinstitutionerna, skriver Niels. Av den anledningen börjar vi nu utrullningen av den kompletta och kostnadsfria Office 365-tjänsten för utbildning. Skolor och utbildningsinstitutioner har sedan tidigare kommit åt vissa delar av erbjudandet, men kan nu komma åt helheten. Detta gör att mejl, ordbehandling, kalkylblad, presentationer, dokumentdelning, samarbete, lektioner och möten som går att spela in och publicera och mycket mer, hänger ihop. Samtidigt som robusta säkerhets- och integritetsbestämmelser för Office 365 säkerställer att viktig pedagogisk data skyddas ordentligt, berättar Niels.

De senaste månaderna har några kunder kommit igång med tjänsten i förväg, så som University of Dundee, Westminster University och The Schools Network och dom kan bekräfta de goda effekterna av införandet av en molntjänst.

“The university selected Office 365 over Google Apps because it gives us a robust enterprise-class platform for developing a radical new approach to collaboration and communication that goes far beyond email”

Tom Mortimer
Ansvarig för IKT-tjänster, University of Dundee

I Niels blogginlägg, press-släppet kring ettårsjubileet och lanseringen av Office 365 för utbildning, och kundreferenssidan, går det att läsa om fler kunder som valt Office 365 och varför.

Studenter och lärare på University of Massachusetts och NUI Galway berättar om sin upplevelse av Office 365 för utbildning.

Vad är Office 365 för utbildning?

Det kan du läsa mer om på Office 365-sajten, Live@edu-sajten och i mitt tidigare blogginlägg som förklarar hur en vanlig dag med tillgång med tjänsten kan se ut.

Hur påverkar detta mig som befintlig Live@edu-kund?

Det kan du läsa mer om i mitt tidigare blogginlägg, Live@edu kommer att bli Office 365 för utbildning och sidan med information om uppgraderingen.

Hur kommer jag igång?

Från och med nu kan alltså kunder från förskola hela vägen upp till universitet och högskolor registrera sig för Office 365 för skola, helt kostnadsfritt! Registrera er för ett 30-dagars testkonto och verifiera att ni är en utbildningsinstitution så får ni tillgång till tjänsten. Ser fram emot att höra mer om er upplevelse!

Välkommen in i framtiden med Office 365 för utbildning!


Comments (0)

Skip to main content