Ett nytt och ännu bättre SkyDrive!


Som du kanske sett har det kommit information angående ändringar i SkyDrive, och du undrar säkert hur det påverkar era användare i Live@edu. Här kommer information som förhoppningsvis besvarar dina frågor.

Vad händer?

SkyDrive uppgraderas med en mängd antal nya funktioner, bland annat åtkomst direkt från Utforskaren och möjlighet att via den ladda upp filer som är upp till 2GB stora (Vista, 7 & 8), via webbläsaren går det numera att ladda upp filer som är upp till 300 MB stora. Filsynkronisering fungerar även i OS X Finder. Vi stödjer även numera Open Document Format, ODF, det går att dela på Twitter, läs mer här. Samtidigt har man sett att 99.94% av alla användare utnyttjar mindre än 7 GB av sitt utrymme, därför justeras nu standardgränsen ner. Användare som använder 4 GB eller mer av sin SkyDrive idag uppgraderas automatiskt till 25 GB. De som inte gör det måste in i sin SkyDrive och välja att de vill uppgradera till 25 GB. Aktiva användare, som har använt sin SkyDrive inom 60 dagar, kommer få ett informationsmejl om detta från oss. Läs mer om ändringen i lagringsutrymme här. Läs mer om den nya funktionaliteten, se skärmdumpar och ett videoklipp här.

När händer det?

Du kan uppgradera idag, ett slutdatum för denna möjlighet finns ännu inte.

Hur gör man?

När du går in på din SkyDrive kommer du informeras om uppgraderingen i en banner högst upp på sidan, där finns det en länk, klicka på den!  Alternativt kan du välja “Hantera lagring” nere till vänster i menyn. Du kommer då till en sida där du erbjuds att behålla dina 25 GB, klicka på knappen “Gratis uppgradering”.

image

Kan jag som administratör uppgradera alla användare på domänen?

Nej.

Vad händer med nya användare som skapas i Live@edu i en befintlig eller ny domän?

De får en SkyDrive som är 7 GB stor.

Vad händer när Office 365 för utbildning släppts?

Alla användare som har SkyDrive kommer behålla den och det som finns på den. Tjänsterna separeras dock, så det finns ingen länk från SharePoint (skolportalen) till SkyDrive. Det finns dock gratiskod på codeplex som gör det möjligt att länka in SkyDrive i er skolportal. Till denna skolportal kommer det också finnas mallar tillgängliga som gör det enklare att lägga upp t.ex. färdiga klassidor där eleverna i klassen kan samarbeta och där lärare kan dela information.

Hoppas denna info hjälper! Jag uppdaterar bloggen så fort jag fått någon ny. Kommentera om ni har frågor så ska jag göra mitt bästa för att besvara dem.


Comments (1)

  1. Judit Pozna says:

    Hej

    Jag har en lärare som hört av sig om att möjligheten att uppgradera redan försvunnit för honom. Enligt bloggen finns inget slutdatum än. Hur kan vi lösa detta?

    /Judit

Skip to main content