Vill du “hänga” med andra innovativa lärare?


Nu lanserar Microsoft betan på PiL-network. En gemensam plats för över 4 miljoner lärare från över 107 länder som kan dela, finna och samverka med andra lärare. Behovet av att bli inspirerad och få nya tankar är stort och gäller alla, inte minst vår engagerade svenska lärarkår. Ofta får jag frågan om jag kan ge goda internationella exempel på skolor och lärare som gör inspirerande och innovativa aktiviteter och projekt tillsammans med sina elever. På PiL-network hittar du alla de lärare och skolor som har varit med i den internationella Innovativa lärarutnämningen men inte minst är alla de skolor som är med i det Innovativa Skolprogrammet. Låt dig inspireras av vad andra har gjort men dela gärna med dig av dina tankar och goda exempel i nätverket. Tag även tillfället i akt att säkra att du hittar lärare som du kan samverka med. Jerker Porat, lärare i Nora, berättar om hur han via PiL-Network har fått möjlighet att jobba med lärare i bl.a. USA, Indien och Australien i olika projekt. Vill du höra Jerker berätta hur han använder PiL-network kan du lyssna på honom här

 

Vi har nyss kommit tillbaka från det Globala Forumet för Innovativa lärare som i år skedde i Washington och genast drar planeringen igång för det svenska. För alla er som vill säkerställa att ni har tid att fundera på bidrag så kan jag nämna att Innovativa lärare nomineringen är öppen from den 1 januari 2012 tom den 16 februari 2012. Tag gärna några minuter mellan julstök och nyårsfirande till att fundera på vilka bidrag som ni önskar skicka in. Vi ser fram emot era bidrag.

Ett litet boktips nu när ledigheten närmare sig är Daniel Pinks “A Whole New Mind”. Betydelsen av kreativitet och innovationskraft kommer inte att bli mindre i framtiden utan kommer att öka. Läs och begrunda hur detta kan användas inom ramen för skolans kontext. 

Med detta så önskar vi på Microsoft all skolpersonal en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År genom att stödja Vaggan i Litauen.

/Eva Pethrus


Comments (0)

Skip to main content