Det lackar mot jul – men vi tänker bara på BETT…


Även om det är svårt att tro det när man tittar på termometern här i Mälardalen – så är det endast några dagar kvar till julafton. Jag inser att jag borde tänka på gran, julgodis och på att komponera julklappsrim till ännu inte inköpta klappar – men tankarna är redan i januari och uppladdningen för året vecka i London på BETT-mässan är i full gång och det är kul att se att så många redan har anmält sig.

Mellan den 10 och 13 januari 2012 har vi på Microsoft i Sverige skapat fyra aktiviteter för dig att välja mellan.

Den 10 januari har vi en dag för skolledare – en dag med inspiration från forskare och skolledare i både Storbritannien och Sverige. Det finns också möjlighet att utbyta erfarenheter med varandra. Den 11 och 12 januari åker vi till skolan New Line Learning för att se hur de arbetar med IT både som ett pedagogiskt verktyg och som ett kraftfullt sätt att arbeta med resultatuppföljning. Den 13 januari står lärare i fokus – vi vill ge er inspiration genom att se vad andra lärare har gjort och få se hur nya verktyg kan användas i undervisningen.

Du kan läsa allt om dessa seminarier och hur du anmäler dig till dessa här.

Naturligtvis finns det också en Microsoftmonter på mässan – den hittar du på D:30. Där finns gott om miniseminarier som man kan följa och delar av tiden kommer vi som jobbar på Microsoft i Sverige att finnas i montern. Om du vill stämma möte med oss där – hör av dig! Du når oss enklast via Facebookgruppen ”Microsoft Skola”.

Till sist – några råd till dig som åker för första gången till BETT-mässan:

Registrera dig innan du åker hemifrån! Det är läskigt långa köer för att komma in annars.

Bestäm dig för vad du vill se – försök inte ”göra hela mässan”

Spontannätverka!  Jag har varit på BETT några gånger – och numer har jag slutat förvåna mig över att 3000 svenskar åker till London för att gå på mässa – och kommer tillbaka och säger att det bästa som hände var att de fick möjlighet att byta erfarenheter med andra svenskar! Mina bästa samtal på BETT har jag haft med okända svenskar i kaffe- och garderobsköer!

Lägg in tid i ditt schema för att reflektera; på egen hand eller med kollegor – det är många intryck att ta in!

Ha en fin jul – och så hoppas jag att vi ses på BETT!

/Joke Palmkvist


Comments (0)

Skip to main content