Innovativa Lärare och Skolledare


De senaste 2 veckorna har varit helt fantastiska. Tänk att ena vecka få åka till Washington D.C i World Cup i Microsofts Innovativa lärare med 2 duktiga svenska lärare, Kara Barker-Åström samt Roger Lister och andra veckan för första gången få dela ut pris till Sveriges mest Innovativa skolledare. Kan det bli bättre?

Över 120 lärare från 70 länder delade med sig till varandra men också tävlande i 6 olika kategorier om att bli världens mest Innovativa lärare. Förutom att visa sina projekt så fick de även inspirationsföreläsningar. En av dessa var av Prof David Christian Big History. Ett koncept som talar om rymndens evolutionshistoria under 13 miljarder år men också hur naturvetenskapen kommer in i ett naturligt kontext som kan stimulera ytterligare intresse. Bill Gates stöttar projektet från Gates Foundation utifrån hans önskan om få fler barn och ungdomar skall få tillgång till detta sätt att få en se en helhet av naturvetenskapen. Ytterligare ett uppskattat seminarie var av Will Richardsson som engagerat talade om IKT i undervisningen.

Sverige åkte hem med Brons i kategorin “Critical Thinking and Problem Solving” där Kara och Roger gjorde en strålande insats med sitt bidrag “Forensic Science”. Stort grattis till 2 duktiga lärare från Viktor Rydberg Gymnasium.

Microsoft Innovativa skolledare i samarbete med Lärar Förbundet delades ut för första gången under Kvalitetsmässan i Göteborg. Priset delades ut av Eva-Lis Sirén förbundsordförande för Lärarförbundet tillsammans med Tomas Frimmel, Försäljningsdirektör för kommuner på Microsoft. Som Eva-Lis Sirén uttryckte det i sitt tal är Skolledare Sveriges viktigaste chefsroll och undertecknad kan bara instämma. Första pris gick till Pär Palmgren, Blåklintskolan i Mjölby, andra pris till Christina Awerstedt och Katarina Björk på Österåkers Gymnasium. Tredje pris gick till Lena Hansson, Birger Sjöberggymnasiet Vänersborg. Ett stort grattis till ert fantastiska arbete.

/Eva Pethrus


Comments (0)

Skip to main content