Papper eller inte?


Min dotter började trean för några veckor sedan. Första dagen kom hon hem med fem olika papper där vi skulle fylla i uppgifter och godkänna deltagande i olika aktiviteter. Det är 600 elever på skolan. Förutom min tid att skriva namn och adress fem gånger, tänk all tid som går åt att sortera och arkivera alla dessa papper. Papper som borde få fortsätta vara träd.

Jag som jobbat länge med affärssystem i allmänhet och Dynamics CRM i synnerhet längtar efter den dag jag får ett mail med en inloggning till en skolportal där jag bekräftar våra grunduppgifter och sen godkänner det som skall godkännas, allt på en gång. Samtidigt som jag kan läsa veckobrevet (som nu hämtas i ett fack på skolan), titta på schemat och göra en ledighetsansökan.
Som tur är så är det ingen utopi utan en verklighet i många skolor. Det finns flera företag som levererar detta till skolorna och jag hoppas att turen snart har kommit till den skola min dotter går i.

ViaEcoles LearnPoint och Softronics Vklass, är tjänster för skolor och kommuner där lärare och elever kan samarbeta, kommunicera och sköta sitt dagliga administrativa arbete genom. Dessutom är de integrerade med vårt erbjudande för gratis e-post till eleverna; Live@edu.

Reflekterat av Malin Jonolf, förälder och marknadsförare på Microsoft
/Malin Jonolf

Comments (0)

Skip to main content