Prisregn över svenska lärare i Berlin


Tre svenska lärare var nominerade i den globala tävlingen ”Årets mest innovativa lärare” under utbildningskonferensen The Microsoft European Innovative Education Forum i Berlin. Tredagarskonferensen som ägde rum mellan den 23 och 25 mars avslutades med stor prisutdelning där Stefan Knutsson från KTH belönades för sitt projekt Mattecoacher online och Anna Karlsson från Viktor Rydbergs Samskola för sin innovativa inlärningsmetod.  

Under förra veckan utsåg Lärarnas Riksförbund och Microsoft de tre svenska vinnarna som fick representera Sverige i Berlin. Över 250 lärare från 41 länder samlades för att under tre dagar diskutera framtidens utbildning, vilka utmaningar som väntar och hur digitala medier kan användas i utbildningen.

Över 80 bidrag kom in till juryn som slutligen utsåg tolv vinnare från tio länder. Sverige tog hem två av dessa priser. Vinnarna kommer nu representera Sverige och Europa i den globala finalen senare i år. 

Läs mer om de svenska vinnarna

Läs mer om Microsoft utbildningsprogram Partner in Learning  

Kontaktperson: Eva Pethrus 


/Fredrik Schönemann


Comments (0)

Skip to main content