Microsoft och Lärarnas Riksförbund har utsett årets mest innovativa lärare


Robotbyggande, mattecoachning på nätet och digital brevväxling på spanska – idag utses Sveriges mest innovativa lärare av Microsoft och Lärarnas Riksförbund. De tre vinnarna åker sedan vidare till Berlin för att representera Sverige vid den Europeiska Innovativa Lärarutnämningen.

Innovativa lärarutnämningen delas ut av Microsoft i samverkan med Lärarnas Riksförbund för sjunde året i rad. Syftet är att lyfta fram lärare och lärarstudenter som utmärkt sig med nya metoder och framgångsrik undervisning.  

En enhällig jury har i år valt följande bidrag med motivering:

Stefan Knutsson - Mattecoach på nätet
Stefan har i projektet Mattecoach på nätet på ett förtjänstfullt och innovativt sätt försett elever med behov av matematikstöd en möjlighet till handledning samtidigt som lärarstudenter får direkt, om än digital, kontakt med verkligheten. Projektet är nydanande och öppnar oanade möjligheter inför framtiden.
Här kan du läsa mer om projektet.

Anna Karlsson – Berika undervisningen med IKT
Anna har via sitt medvetna användande av digitala media i och utanför klassrummet stimulerat och utmanat elever utöver det vanliga i arbetet med First Lego League och byggandet av robotar. En ständig strävan efter utveckling och att hitta nya sätt att möta eleverna har gjort att Annas arbete mycket framgångsrikt. Anna Karlsson är till vardags NO-lärare på Viktor Rydbergs Samskola i Djursholm.

Ricardo Rodriguez – Spanska kommunikation mellan två skolor
Ricardo har med elever och kollegors hjälp lyckats skapa en gemensam blogg för en svensk och en spansk skola. Här kan sägas att brevväxlandet elever emellan har lyfts till en ny, digital nivå och att arbetet med att skriva i bloggen mycket medvetet kopplas till den övriga spanskundervisningen. På detta sätt utnyttjar Ricardo elevernas nyfikenhet och stimulerar och utmanar dem i språkundervisningen.
Här finns bloggen som Ricardo skapat. Även Ricardo Rodriguez arbetat på Viktor Rydbergs Samskola.

Stort grattis från oss på Microsoft!

Den 19 mars kl 09.00 hålls en prisceremoni för vinnarna här på vårt kontor i Akalla. De tre vinnarna kommer sedan i nästa vecka resa till Berlin under tre dagar (23-24 mars) för att representera Sverige på den Europeiska Innovativa Lärarutnämningen.

Här kan du läsa mer om priset och vinnarna 

/Fredrik Schönemann


Comments (0)

Skip to main content