IE9-ga veebikogemus ilusamaks


Internet Explorer 9 ehk IE9 on väljas ja olen seda juba mõnda aega katsetanud ning torkinud. Uus liides ja Windows 7ga pakutav koostöö ning kasutajakogemus, kiirus ja HTML 5 võimalused on vinged. Mõnel lehel tekib veel javascriptiga raskusi, aga mulle väga meeldib, mida ma näen. Esimese beeta kohta on IE tiim väga hea töö teinud ja liigub õigel kursil.

HTML 5 ja arvuti protsessori kasutamisega on tehtud suur samm. Mõned lehed mis mulle hästi peale läksid on BMW, The Killers ja Red Bull.

Peale selle tasub proovida ka otse Windows 7 tegumiribale lehtede pinnimist, mis teeb lemmiksaitidega töö päris mugavaks.

Neid ja teisi IE9ga rokkivaid lehenäiteid on palju-palju veel: www.beautyoftheweb.com

Eesti kasutajatele teadmiseks, et ID kaarti veel täielikult ei toetata. Nt panka sisselogimine töötab, aga allkirjastamine veel mitte. Tegu on teadaoleva kitsaskohaga ja töö Sertifitseerimiskeskusega käib. Kindlasti saab see lõppversiooniks korda, kui mitte varem.

Millised on Sinu IE9 muljed ja lemmikvõimalused?

Comments (2)

  1. OS says:

    judinad tulevad peale, kui vaadata kogu seda kräppi, mis tuleb maha killida selleks et enamvähem puhtalt seda endaarust brauserit kasutada. aga noh, kui kiitja mainib mingeid redbulle ja bmwsid, siis pole midagi imestada.

  2. asirel says:

    Tore näha, et IE9 Sinus tundeid tekitab, seda on ju meil siin külmas Eestis vaja 🙂 Need lehed, mis ma välja tõin olid eelkõige huvitavad oma tehnilise lahenduse poolest. Kui sul on omal teised eelistused, siis oleks väga põnev neid kuulda.

    Selles suhtes olen nõus, et IE9 praegune beeta on kohati veel toorevõitu ja mõned lehed võivad tekitada tülisid. Selle vastu aitab minul alati compatibility mode nupp, aadressiriba ja refresh nupu vahel 🙂

Skip to main content