Üleminek Windows XP ja Vista versioonidelt Windows 7-le


Windows 7 jõuab oktoobri lõpus poodidesse ja praegu on hea aeg hakata tegema ettevalmistusi üleminekuks. Kui kasutad praegu Windows XP või Vista versioone, siis allolev tabel annab hea ülevaate ülemineku võimalustest.

Lühidalt kokkuvõttes tuleb XP puhul alati kasutada puhast installi ja Vista Home Basic, Home Premium, Business ja Ultimate puhul on olenevalt versioonidest võimalik kasutada ka ülemineku viisardeid.

XP ja Vista uuendamise tabel Windows 7le

Custom install tähendab puhast (clean) paigaldust ehk varasem opsüsteem vahetatakse täielikult välja või installitakse vormindatud (formatitud) kettale. See variant sobib juhul, kui soovid oma arvutis kasutada multiboot süsteemi.

In-Place Upgrade võimaldab olemasolevad failid, seaded ja programmid alles jätta. Selle jaoks kasutatakse Easy Transfer ja Windows 7 Upgrade Advisor tööriistu.

Kolleeg Tõnu andis veel kasulikku lisainfot keelepakettide kohta: üleminek (upgrade) on võimalik ainult siis, kui opsüsteemi keeled ühtivad. Seega Eestikeelne Vista -> Eestikeelne Windows 7 on OK aga Inglisekeelne Vista -> eestikeelne Windows 7 ei ole. Kui muu keel on Vistale installitud keelpaketina, siis tuleb üleminek teha opsüsteemi põhikeele alusel. Seega inglise keelne Vista + eesti keele pakett pealt on võimalik teha üleminek inglise keelsele Windows 7-le. Keelepakettide tingimuste puhul pole tegemist litsentsikeelu vaid tehnilise piiranguga.

Võid tõmmata oma arvutisse sama tabeli ka PDF kujul (inglise keeles):

Mõned kasulikud otseviited eesti keelselt Windows 7 kodulehelt:

Comments (0)

Skip to main content