Microsofti ajalugu


Microsofti ajalugu Kolmkümmend neli aastat tagasi müüsid 19-aastane noormees koos 20-aastase äripartneriga oma esimese programmi väikesele Albuquerques (New Mexico) tegutsevale arvutifirmale. Programm kandis nime BASIC ja sellega pandi alus firmale, mida kutsutakse Microsoftiks.

Sedasi algab Channel 9 keskkonnas ilmuva Microsofti ajalugu kajastava videoseeria “The History of Microsoft” esimene 1975. aastat käsitlev osa. Igal teisipäeval ilmub järgneva aasta kohta uus episood, kus kasutatakse paljusid foto- ja videomaterjale, mis pole seni ilmavalgust näinud.

Mind ennast polnud Microsofti algusaastal tõenäoliselt veel plaaniski ja seetõttu on päris põnev kuulata, kuidas Bill Gates kirjeldab enda ja Paul Allen-i seikluseid imelooma Altair 8800-ga 🙂

Seni on ilmunud kaks osa:

Ajaloohuvilistele soovitan veel ühte põnevat Microsoftist ülevaadet andvat lehekülge Fast Facts About Microsoft. See toob ära kronoloogiliselt kõige olulisemad kuupäevad MS ajaloos, firma juhatuse liikmed, ärivaldkonnad, esindused üle maailma ja paljud muud olulisemad numbrid ning faktid.

Comments (0)

Skip to main content