Tudengite tehnoloogiavõistlus Imagine Cup 2009


Tudengite tehnoloogiavõistlus Imagine Cup 2009 Tänavune Imagine Cup 2009 ehk “IT olümpiaks” kutsutav tudengite tehnoloogiavõistlus kogub tuure. Juba seitsmendat aastat julgustab Microsoft kõiki noori läbi tehnoloogilise innovatsiooni maailma paremaks muutma. Selle aasta käib võistlus ümber ÜRO püstitatud millenniumi arengueesmärkide. Kuna neid on kokku kaheksa, siis annab see päris vabad käed ja igaüks saab ise mõelda, kas ta tahab võidelda HIV viiruse või hoopis soolise võrdõiguslikkuse vastu 🙂

Selle aasta võistluse teema ise on järgmine:

Kujutle maailma, kus tehnoloogia aitab lahendada kõige keerukamaid tänapäevaseid probleeme.

Osaleda saavad kõik noored, kes on vähemalt 16. aastat vanad ja on parasjagu õpilase või tudengi staatusega. Nagu olümpiamängudelgi, toimub rahvusvaheline finaalvõistlus ja sel aastal on järjekord Egiptuse käes. Olen korra ise käinud eesti tiimiga finaalis Koreas ja tegemist oli tõeliselt meeldejääva sündmusega, mida tasub kogeda!

Imagine Cup on selle poolest lahe, et võistlus ei keskendu ainult progemisele vaid siin leidub midagi kõigile. Eestlased saavad osaleda kaheksas kategoorias alates mängude arendamisest kuni silmaringi laiendava IT väljakutse või loovusele rõhku paneva lühifilmi.

 Integreeritud arendus Mängude arendus Robootika ja algoritm IT väljakutse MashUp Fotograafia Lühifilm Disain

Kuna registreerimine juba ammu käib ja paljud esimesed voorud on alanud, siis registreeri ennast või terve meeskond kohe www.imaginecup.com lehel ära ja võta väljakutse vastu!

Hiljutisel reisil meie regiooni MS peakontorisse Münchenis oli mul hea võimalus alustada oma “operaator Kõpsi” karjääri ja lindistada intervjuu Imagine Cup võistluse taga seisvate võtmeisikutega Andrey Terekhov ja Emanuele “Millo” Ognissanti. Video annab umbes nelja minutiga ülevaate, mis on tänavuse Imagine Cup puhul uut ja huvitavat, kuidas kujunes selle aasta teema ning mis on muutunud võistluse kategooriates. Ühtlasi annavad Andrey ja Millo lõpupoole soovitusi ja julgustavad eestlasi võitma 🙂

<a href="http://video.msn.com/video.aspx?vid=2c2f6fd1-66b1-4224-bef2-f3b210fee38e" target="_new" title="Imagine Cup 2009 tutvustav intervjuu">Video: Imagine Cup 2009 tutvustav intervjuu</a>

Mõned lingid, millega tasub lisaks tutvuda:

Comments (2)

  1. kris says:

    Hei, tubli katsetus Kõps! 😉 Raske uskuda, et esimene.

  2. asirel says:

    Eks kaamerat ole ennegi käes hoitud, aga video-intervjuu läbiviimine oli küll esmane kogemus 🙂

Skip to main content