Mängude loomine ilma ühegi koodireata – PopFly Game Creator jõudis beetasse


Sul pole füüsikas magistrikraadi, aga tahaksid proovida oma veebipõhist mängu luua? Pole probleemi! Nüüdsest on see jõukohane kõigile. PopFly Games Creator’i (PGC) abil on asi väga lihtne – võid valida endale mugavdatava alusmalli või luua otsast peale täiesti uus 2D mäng. PGC puhul on üks huvitav asi veel see, et mängude loomine soodustab täiesti märkamatult programmeerimise õppimist. Näiteks lapsed õpivad selliseid kontseptsioone nagu tegelased (actors) ehk objektid, käitumised (behaviors) ja omadused (properties). Kui sa oled juba piisavalt edasijõudnud, siis saab mängu käitumisi JavaScriptis muuta ja või kirjutada uut koodi. Neil, kel juba päris hoog sees, tasub tutvuda ka rakendusliidese ehk API dokumentatsiooniga. Kogu PopFly platvorm põhineb täielikult Silverlight’il, mis tähendab, et kasutajad saavad ise muuta XAML koodi. Beeta versiooniga kaasnenud uuenduste ülevaade leidub PopFly blogis.


Alustamise juures on abiks PopFly Wiki lehekülg, kus leidub põhjalikke kasutusjuhendeid ja videoõpetusi. PopFly tiim on välja toonud ka oma lemmikumängude nimekirja “Games We Love”. Mänge on võimalik jagada Facebook’i kaudu, kasutada Windows Live vidinatena või lisada näiteks otse oma blogisse.


Varasemalt kuulub PopFly perekonda ka mashup’ide ja veebilehtede redaktor, millest on oma blogis kirjutanud meie arenduskonsultant Taavi Kõosaar (Popfly on lahe - embedded mashup).

Comments (2)

 1. närija, täht says:

  Kodeerimata??

  ko.deerima <55: -.deerida, -deerin> koodi seadma, koodi viima. Vastand dekodeerima. ▪ Kodeeritud tekst. Kodeer+seade ‹-.seadme› kooder

  Programmeerimata äkki

  program.meerima <55: -.meerida, -meerin> INFO: programmi v programme koostama; infot püsimällu salvestama

 2. asirel says:

  Täht, aitäh sulle asjaliku märkuse eest! 🙂 Tegin pealkirjas nüüd muudatuse.

Skip to main content