Internet Explorer 8 beeta 2 on väljas


Internet Explorer 8 beeta Alates eilsest on kõigile avalikult kättesaadav IE8 beeta 2 versioon. Kui beeta 1 oli suunatud arendajatele, siis beeta 2-te võivad proovida kõik internetikasutajad. Uues versioonis on keskendutud peamiselt kolmele teemale:  • igapäevane brausimine, et sagedasti kasutatavad asjad oleksid kiiresti ja mugavamalt teostatavad

  • turvalisus, et brausimine oleks turvaline ja vajadusel ei jääks sinust ühtegi jälge maha

  • platvorm, et arendajatel oleks võimalik brauserit täiendada oma loodud lahenduste ja teenustega

Täiesti uusi ja innovaatilisi võimalusi tuleb kaheksanda versiooniga päris palju. Mõned ägedamad on näiteks Smart Address Bar, mis pakub otsingut kasutades automaatselt võimalikke märksõnu ja saite välja; Web Slices, mis võimaldab oma lemmikveebide uuendustega ilma lehekülge avamata kiiresti tutvuda; Accelerators, mis pakub mõne veebilehel hiirega märgistatud (highlighted) sõnade järgi avada otsingut, blogida sel teemal või vaadata näiteks sõna tähendust Wikipediast; InPrivate browsing, mis ei jäta arvutisse kasutaja tegemistest internetis jälgegi maha.


Põhjaliku ülevaate leiate IE meeskonna blogist ja varem on samal teemal kirjutanud eesti keeles ka Gunnar DT blogis. MSN Video saidis on väljas ka 10 videot, mis tutvustavad huvitavamat lõppkasutajatele kaasnevat funktsionaalsust. Programmeerijad leiavad lisainfot MSDN IE arendusveebist. Testimisvahendid ja muud kasulikud veebilehekülgede optimeerimise ning ühilduvuse tagamise ressursid on koondatud leheküljele Internet Explorer 8 Readiness Toolkit.


Loe lisa ja proovi IE8 beeta 2-te aadressil www.microsoft.com/ie8. 32 bitise Vista installifail on 12,7MB, toetatud on on ka x64.

Comments (1)

  1. mrsnt says:

    Täiesti uusi ja innovaatilisi 🙂 🙂

Skip to main content